14 Mayıs 2010 Cuma

Erken Bosalmanin Caresi ve Sunnet

Sünnet ve Erken Boşalma İlişkisi, Erken Boşalmanın Çaresi

Sünnet Türkiye gibi halkının çoğu Müslüman olan fil­elerde çok yaygın olarak uygulanmaktadır. Son yıllarda batılı ülkelerde de aileler çocuklarını sağlık nedenleriyle sünnet ettirmeye başlamışlardır. Sünnetin bir çok bilinen faydası vardır. Bunlar


İdrar yolu iltihaplarını önler.
Sünnet derisi darlığını önler.
Penis derisi kanserini önler.

Ayrıca sünnet penis hijyenini sağlamakta faydalıdır. Fakat bu faydalarının yanında sünnetin erken boşalmaya neden olduğu yapılan çalışmalar sonucu görülmüştür. Bu çalışmalarda ve gözlemlerde sünnetli erkeklerin %25 ora­nında daha erken boşaldığı saptanmıştır.

Bunun nedeni ise kesilmeyen sünnet derisi, penis başı­nı (glans) örterek penis başının kaygan ve sıcak bir ortamda durmasını sağlar. Penis başı bu sayede sıcak ve kaygan ortama alışmış olur. Sünnetsiz erkeklerde penis vajinaya girdiğinde bu nedenle erken boşalma sorunu yaşanmaz, başka nedenlerle erken boşalma sorunu yaşanabilir.

Sünnetli erkeklerde penis başı penis derisiyle örtülme­diğinden sürekli açıktadır. Bu yüzden penis başı kaygan ve sıcak ortama alışık değildir. Sünnetli erkekler cinsel birleş­mede penisin hiçte alışık olmadığı sıcak ve kaygan ortama girdiğinde erken boşalma olma olasılığı yüksektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder