15 Mayıs 2010 Cumartesi

Akupunkturla migren tedavisi nedir ?

Akupunktur Medikal Estetik Uzmanı Hikmet Gülaçtı akupunkturla migren detavisi, botoks ve dolgu konularında Radyo 7 dinleyenlerine bilgi verdi. İşte o sohbetten önemli noktalar:
İstanbul’da 104,6 Frekansıyla yayın yapan Radyo 7’nin sevilen programcılarından Eda Çelebi’nin hazırlayıp sunduğu Eda’yla Gün Ortası programının dünkü konuğu Akupunktur Medikal Estetik Uzmanı Hikmet Gülaçtı oldu. Akupunkturla migren tedavisinin bahsedildiği programda cilde botoks ve dolgu hakkında da bilgiler verildi.



EDA: Akupunktur migren tedavisinden bahseder misiniz?



Hikmet Gülaçtı: Migren toplumumuzun en büyük dertlerinden biridir. Ağrıyı çekmeyen onun ne olduğunu bilmiyor. Araştırmalara baktığınız zaman her evde bir migren hastasına rastlanıyor. Migrenin kolay kolay ilaçlarla tedavi yöntemi olmuyor.



EDA: Size gelen hastalara migren teşhisini siz mi koyuyorsunuz? Yoksa bilerek mi geliyorlar?



Hikmet Gülaçtı: Bize son çare olarak gelirler. Tedavi edilmeyen hastalıklar genelde akupunktur tedavisine müracaat eder. Bu sebeple çoğunun adı konulmuştur. Bize geldiklerinde ben migrenliyim diye gelirler.



EDA: Sizin teşhis ettikleriniz de var mı?



Hikmet Gülaçtı: Çok ender olmakla elbette var. Bu üç tane bulguyu bir insana sorduğunuzda evet diyorsa ışıktan rahatsızlık bulantı o günü işten ayrı geçiriyorsa zaten bu ağrının adını migren koyabiliriz.



EDA: Akupunkturla migren tedavisi ne kadar sürede kesiliyor?



Hikmet Gülaçtı: İlaçlar anlık ağrıyı keser. Ancak nöbet zamanında kullanılırsa rahatlayabilir. Fakat akupunktur öyle değildir. Kendi vücut sistemini yeniden kurar. Ya da hastalık öncesine döndürerek hastalıkları yenmeye çalışan bir tedavi yöntemidir. Her vücudun içinde bir kudret vardır. İyileşme potansiyeli çok yüksektir. Vücut bu potansiyeli harekete geçirerek bozulan sistemleri yeniden düzeltip akupunkturla migreni yok etme şansınız var. Beş seneye kadar nöbetsiz geçirdiğimiz hastalar var.



EDA: Tedavi ne kadar sürüyor?



Hikmet Gülaçtı: Haftada üç veya dört kere hastalarımızı alıyoruz. Sessiz bir ortamda vücudun belli bir noktaları vardır bizde o noktalara iğneleri batırarak yirmi dakika kadar yatırıyoruz. Bazen elektro akupunktur dediğimiz ucuna elektroları bağlayarak akımlar verdiğimiz zamanlarda oluyor. Yaklaşık on beş yirmi seans sürüyor. Birinci seanstan itibaren ağrıları kesilen hastalarda var. Ama bazen de on beş yirmi seansa kadar da uzayabiliyor.



EDA: Akupunktur tedavisi herkese uygulana biliyor mu?



Hikmet Gülaçtı: Çocuktan ve yetişkin hastalara uygulanabiliyor. Çok küçük çocuklarda da migren ağrısı olabiliyor. Altı yedi yaşından itibaren uygulanabilir. Ama onlardan küçüklerde de migren ağrısını tespit etmek mümkün olmayabilir.



EDA: Akupunkturla migren tedavisinde ne tür iğneler kullanıyorsunuz?



Hikmet Gülaçtı: Akupunkturda altın, gümüş ve çelik iğneler kullanılıyor. Altın ve gümüş iğneleri temin etmek zor olduğu için tek kullanımlık olmuyor. Bunun için tüm dünyada yaygın olan dispozıbıl denilen tek kullanımlık iğneler kullanılıyor. Çok özel bir boru içerisinde bunlar satılıyor. O boruyla birlikte iğneyi batırdığımız içinde ağrı hissedilmiyor.



EDA: Vücuttaki istenmeyen çizgileri nasıl yok ediyorsunuz?



Hikmet Gülaçtı: Son dönemde ismi çok duyulan botoks ve dolgu işlemleri var. Bu işlemlerle yüzde birçok şeyi halletme şansımız var. Özellikle kaş ortasındaki kaş çatmadan kaynaklanan çizgiler birçok insanı mağdur ediyor. Botoks yılan zehri diye bilinir fakat yılan zehri değildir. Botilnismus toksini denilen bir şeydir. Botoks kas ile sinir kavşağı dediğimiz yerdeki iletimi bloke ederek çatılmayı ya da kasların kasılmasını geçici bir süre engelliyor.



EDA: Cilt hangi sebeplerden dolayı kırışır?



Hikmet Gülaçtı: Cildi kırıştıran birçok sebep var ve bunlardan biri sigaradır. Düzensiz beslenmelerde ve düzensiz kilo vermelerde cilt bozulabiliyor. Her şeyden önemlisi duvarı nem insanı gam öldürür derler. Üzüntülü, sıkıntılı ve öfkeli bir hayat cildinize çok fazla yansıyor. Bu yüzden iyi uyku uyumak iyi beslenmek kaliteli yerlerde mümkün olduğunca bulunmak gerekir.



EDA: Botoks gibi dolgu da kalıcı oluyor mu?



Hikmet Gülaçtı: Kalıcı olan dolgularda var fakat ben karşı çıkıyorum. Çünkü kalıcı olan dolguların yapıldığı materyaller vücut tarafından yok edilemiyor. Yok, edilemeyen bir maddeyi vücuda koyduğunuz zaman bir müddet sonra doğal yapıyla ters düşüyorlar. Vücut kendisi yaşlanıyorken o maddeler kaybolmadıkları için kabarıklılar oluşuyor. Bunları oradan çıkarmakta neredeyse imkânsızdır. Bu yüzden bu tip şeyleri yapmıyoruz ve yapılmasını da tavsiye etmiyoruz.



EDA: Kozmetik akupunkturla saç tedavisi nasıl yapılıyor?



Hikmet Gülaçtı: Akupunktur tedavisi vücudun kendi kendini iyileştirme uyarılarını veren bir tedavidir. Vücut kendi kendini iyileştirirken birçok problemi de hallediyor. Ciltteki kan akışının azalması bir takım harabiyetlere yol açıyor. Özellikle hanımlarda bu iş daha başarılı bir şekilde yürüyor. Erkeklerde çok fazla o başarıyı bulma şansımız yok. Ama hanımlarda saç dökülmeleri birçok sebebe bağlı olabilir. Kozmetik akupunktur dediğimiz güzellikte kullanılan tarzıdır. İğnesiz akupunktur dediğimiz bir cihazımız vardır. Ve saç derisini akupunktur iğneleriyle uyarırız.



EDA: Günde kaç telin dökülmesini normal görüyorsunuz?



Hikmet Gülaçtı: Genellikle yüz ve yüz yirmi fizyolojik sayılabilir. Daha üstüne çıktıkça saçlarda açılma başladıkça endişede baş göstermeye başlıyor.



EDA: Terleme hangi durumda sorun haline gelebiliyor?



Hikmet Gülaçtı: Hepimiz belli doza kadar terliyoruz. İnsanı rahatsız etmeyecek şekilde terleme sıkıntı oluşturmaz. Bazı insanlarda ellerinde ayak tabanlarında ve koltuk altlarında terleme oluşuyor. Bu çok olumsuz bir tablo yaratıyor. Bu insanları ruhsal olarakta etkiliyor. İçine kapanık toplumdan uzak kalmaya çalışan bir tipleme yaratıyor. Bu yüzden hastalık gibi bir durum ortaya çıkıyor. Terleme bu aşamaya ulaştığı takdirde bir şekilde tedavi edilmeleri gerekiyor. Ve edildiklerinde de çok mutlu oluyorlar.



EDA: Terleme tedavisinde neler uyguluyorsunuz?



Hikmet Gülaçtı: Birçok yöntem konuşulabilir. Benim yaptığım şey botoks uygulamasıdır. Geçici bir dönemde olsa altı aya kadar rahat ediyorlar. Çok rahatlıkla kuru bir dönem geçiriyorlar. O dönemi botoksla geçirdikleri vakit huzurlu oluyorlar ve ruhsal durumlarına elbette katkıları oluyor.



EDA: Dinleyicilerimize neler önermek istersiniz?



Hikmet Gülaçtı: İnsanlar huzurlu olmak için ellerinden geleni yapsınlar. İyi uyuyup iyi beslensinler kilodan uzak kalsınlar.

Kaynak:
Haber7.Com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder