16 Mayıs 2010 Pazar

ÇAMUR MASKESİ VE ÇAMUR BANYOSU


Harika bir cilt, huzurlu bir bedenin sırrı, çamurda saklı. İçerdiği şifalı mineraller iler, sizlerde bu nimetten faydalanmak isterseniz, bu yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.
GEREKLİ MALZEMELER :

*1 tatlı kaşığı kil
*1 tatlı kaşığı mısır unu
*2 tatlı kaşığı süt (sivilceli cilt ise su)
*4 damla lavanta
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Tüm malzameleri bir kapta karıştırıp cilde sürülür ve 7-10 dakika beklettikten sonra yıkanır.Daha sonra pamukla yüzünüzü biberiye yağı sürün 7 dakika bekledikten sonra yıkayınız.
ÇAMUR MASKESİNİN FAYDALARI :Kan dolaşımını hızlandırıcı özelliğinden dolayı dolaşım problemlerinde (ör. selülit tedavisinde), antiseptik (mikroorganizmanın çoğalmasını engelleyen) özelliğinden dolayı akne tedavisinde kullanılmaktadır.
ÇAMUR BANYOSUNUN FAYDALARI;
Çamur banyosu hem ruhumuzu hem de bedenimizi inanılmaz rahatlatıyor.nasıl mı uygulayacağız? aktarlardan satın aldığımız çamuru sıcak suyla doldurduğumuz küvetin içine boşaltıyoruz. Sonrada bu suyun içinde 25-30 dakika masaj yaparak vücudumuzu ve ruhumuzu rahatlatıyoruz.faydaları o kadar çok ki; bir antioksidan olduğu için gençleşme sağlayıp yaşlanmayı geciktirir. Cildimizdeki ölü hücre ve kirli deriyi attığı için sıkılaştırmma sağlar. Adet sancılarımızın azalmasını sağlar. Hormonlarımızı dengeler. Kas kemik problemlerimize çözüm olur. Yorgunluğumuzu alır, uyku düzeni sağlar, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir. Çamur banyosunu vücudumuza uygularken bir kaç noktaya dikkat etmemiz gerekir ki bunlar: Banyodan sonra serin bir duş alınmalı ve çamur banyosu sırasında sabun ve duş jeli gibi temizleyiciler kullanılmamalıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder