16 Mayıs 2010 Pazar

Bebeklerde Masturbasyon Yapma

Bebeklerde Masturbasyon Yapma

Mastürbasyon konusunda ne zaman bir uzmana başvurulmalıdır?

Bazen çocuklarda mastürbasyon çocuğun yaşadığı huzursuzlu­ğun, mutsuzluğun göstergesi olabilir. Eğer çocuğunuzun mastür­basyon yapması onun sosyal yaşamını etkiliyorsa ve yukarıda sö­zü edilen yöntemler işe yaramamışsa ve en önemlisi çocuğun ruh sağlığından endişe ediliyorsa mutlaka bir uzmanın yardımına baş­vurmak gerekir.

Çocuğunuzla ten temasını arttırım Kendileriyle bolca ten te­ması kurulan çocuklarda mastürbasyona daha az rastlan­maktadır. Dolayısıyla çocuğunuzla en az bir saat, ten tema­sının bolca olduğu zaman geçirmeye çalışın.

Çocuğunuz uyumadan önce mastürbasyon yaptığında bunu görmezden gelin. Çocuğunuz uykudan önce yaptığında çocu­ğunuzu yalnız bırakıp görmezden gelmeniz gerekir.

Uyku dışındaki diğer zamanlarda mastürbasyon yaptığında dikkatini dağıtmaya çalışın. Çocuğunuzun mastürbasyon yap­tığını fark ettiğinizde ona oyuncak vererek ya da bir aktivite ile ilgisini dağıtmaya çalışın. Eğer bu işe yaramazsa, "Biliyorum bunu yapmak hoşuna gidiyor, ama bunu yalnızca kendi odan­da yapabilirsin, başka insanların önünde yapmamalısın" diye çocuğunuza ulaşmaya çalışabilirsiniz. Çocuk özellikle 4-5 ya­şma geldiğinde zaten başkalarının kendisi ile ilgili düşüncele­rine karşı duyarlı olacağından, böylesi bir açıklama işe yaraya­cak ve yalnızca odasında yapmayı tercih edecektir. Daha küçük çocuklardan ise odalarına gitmeleri istenebilir. Elbette söz ko­nusu çocuk henüz 17-18 aylık bir bebek ise böyle bir uyarı işe yaramayacağından sadece dikkati dağıtılmaya çalışılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder