15 Mayıs 2010 Cumartesi

Ankarada Su Seviyesi

Antalya ve ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle Manavgat Irmağı'nda su seviyesi yükseldi. Manavgat'ta saniyede 900 metreküp su akması halinde yerleşim birimlerinin olumsuz etkilenebiliyor.
Irmak kenarında yer alan bazı iş yerlerini su bastı. Manavgat Şelalesi'nde ise su seviyesinin yükselmesi, seyir alanlarının suyla kaplanmasına neden oldu.



Antalya'da etkili olan kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Manavgat'ta, Naras Çayı'nın taşıdığı suyla seviyesi yükselen Manavgat Irmağı'nın kenarındaki bazı iş yerlerini su bastı. Şelale yakınındaki bir restoranın bir kısmı sular altında kaldı. İşletme sahipleri ve çalışanlar, iş yerindeki suyu tahliye etmeye çalışıyor.



Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, yaptığı açıklamada, Manavgat ve Oymapınar barajlarının su seviyelerinin normal seyrettiğini söyledi.



Manavgat Irmağı ve Şelalesi'nde meydana gelen taşkının, Naras Çayı'ndan gelen sel sularından kaynaklandığını belirten Kaymakam Türkoğlu, Manavgat Irmağı'nda saniyede 542 metreküp su aktığını açıkladı.



Herhangi bir tehlikenin bulunmadığını bildiren Türkoğlu, ırmaktan saniyede 900 metreküp su akması halinde yerleşim birimlerinin olumsuz etkilenebileceğini kaydetti.

Kaynak:
Haber7.Com
AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder