15 Mayıs 2010 Cumartesi

Çin'in Ticaret Sırları

Yıllık itahalatı 1.20 tirilyon doları aşan Çin’de iç tüketimi artırmaya yönelik paketler bir biri ardına açılanıyor.Büyük gruplardan sonra KOBİ’lerimizde üretimini bu ülkeye taşımaya başladı.İhracat ve İtahalatta cazip fırsatlar sürüyor.
Yıllık itahalatı 1.20 tirilyon doları aşan Çin’de iç tüketimi artırmaya yönelik paketler bir biri ardına açılanıyor.



Büyük gruplardan sonra KOBİ’lerimizde üretimini bu ülkeye taşımaya başladı.İhracat ve İthalatta cazip fırsatlar sürüyor.



Bir ekonomi dergisi Çİn'de iş yapmanın püf noktalarını araştırdı.Çin Halk Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler adeta yeni bir dönem yaşanıyor.



Oysa çok değil birkaç yıl önce birliklerimiz,derneklerimiz,bu ülkeye adeta savaş açmıştı.Çin’in ucuz mallarının haksız rekabet oluşturduğunu bu ülkeye karşı anti damping duvarları örülmesi gerektiğini iddia ediyorlardı.



Şimdi stratejimi değiştirdiler? Ya da Çinli işadamları Türkiye’yi yeni mi keşfetti?



Çin’de iş yapan firma sayısı 2 yıl öncesine kadar 100’ün altında iken şimdilerde ise bu sayı Şangay Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliği’nin kayıtlarına göre 250’yi aşmış durumda.



Yıllardır işi sadece ithalatla sınırlı tutanlar artık Çin’e ihracat yapıyor,hatta orada üretim yapmanın yollarını arıyorlar.

Kaynak:
EKOTRENT.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder