16 Mayıs 2010 Pazar

Diş düşmanı alışkanlıklar..



Gün boyu içilen çay, kahve, aşırı tatlı tüketimi, sigara gibi bazı alışkanlıklar bir süre sonra dişlere zarar vererek, ciddi sorunlara yol açıyor..

Gün içinde farkında olmadan yaptığımız bazı hatalar, dişlerimize ciddi zararlar verebiliyor. Plusdent Diş Kliniği'nden Diş Hekimi Mehmet Kazandı bu hataları sıralayarak, dikkatli olmaya davet ediyor.

Sürekli kahve molası: Çoğunlukla ofis çalışanlarının sahip olduğu bütün gün kahve, çay içme ve atıştırma alışkanlığı, ağızda asit salgılayan bakterileri aktive ederek bu bakterilerin diş yüzeyinde yaşamasına ve dişleri çürütmesine neden olur. Çay ve kahveyi şekersiz tüketmek ya da bu içeceklerin yerine süt ve süt ürünlerini tercih etmek gerekir.

Sigara kullanımı: Sigara içmek ağız kuruluğundan, ağız kokusuna, dişlerin sararmasına ve hatta ağız kanserine kadar birçok hastalığa sebep olabilir. Sadece sağlıklı dişler için değil aynı zamanda sağlıklı bir yaşam için sigarayı bırakmak gerekir.

Diş ipi kullanmamak: Diş fırçasının ulaşamadığı diş araları diş ipi kullanılarak temizlenebilir. Diş ipi diş eti hastalıklarından korunmak için de ideal bir temizlik yöntemidir. Ayrıca bilinenin aksine dişler fırçalanırken diş fırçası kuru olmalıdır, fırça ıslatılarak yapılan işlemde, fırça kılları yumuşadığı için temizlik tam olarak gerçekleşmez.

Yemek dışında tüketilen tatlı: Birçok kişi yemekten birkaç saat sonra tatlı yemeyi tercih eder. Ancak ana yemekten hemen sonra yenilen tatlı ana yemeğin bir parçasıdır ve çürümeye yol açan bakteriler hala çalışırken yenildiği için onları tekrar aktif hale getirmez, onun yerine aktivitelerini yemek saatleriyle sınırlandırmış olur. Bu nedenle tatlıların yemek öğünleri içerisinde tüketilmesi diş sağlığı için önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder