15 Mayıs 2010 Cumartesi

Erken Bosalan Erkekler ve Erken Bosalma

Erken Boşalan Erkekler ve Vücudun Boşalma Sistemi

Erkek cinsel istek duyduğunda, cinsel olarak uyarıldı­ğında bu istek ye uyarı beyne iletilir. Bunun sonucunda bir refleks hareketi ile atar damardaki kan penis içindeki sün­ger dokuya akar ve penisin sertleşmesini sağlar. Sertleşme üç şekilde olur.


1- Fiziksel uyarılma,
2- Duygusal heyecanlanma,
3- Fiziksel refleks olarak, sidik torbasının aşırı dolması sonucu görülen sertleşmedeki, çoğunlukla sabah erken saat­lerde görülür.

Merkezi omurilikte bulunan bu sertleşme refleksi nabız ve kalp atması gibi denetleyemediğimiz bir olaydır. Boşal­ma refleksinin omurilikte ve beyinde iki ayrı merkezi var­dır. Bu nedenle boşalma refleksi beyindeki merkezden de­netlenebilir ve kontrol altına alınabilir.

Boşalma sonrası çoğu erkekte cinsel istek ve penis sert­liği kısa sürede kaybolur. Fizyolojik olarak boşalmayı izle­yen yanıtsız bir dönem başlar. Erkek bu süreçte cinsel açı­dan uyarılmayı istemez. Bu tamamen normal ve fizyolojik bir durumdur. Fiziksel bir gevşemedir.

Wilhelm Reich "Bedensel Boşalmanın İşlevi" kitabında, boşalmayı şu şekilde anlatıyor. Boşalma; insandaki en köklü yaşamsal ritmin karşılığı olan doğal elektrik akımıdır. Akışı dört zamanlıdır.

1- Fiziksel gerilim,
2- Elektrik yükü ile dolma,
3- Elektrik yükünün boşaltılması,
4- Fiziksel gevşeme.

Bedensel boşalma işlevinde ortaya çıkan bir bozukluk, insanın yaşam dengesinin bozmakta ve bazı hastalık belirtilerinin ortaya çıkmasına yol açabilmektedir. Bir takım bedensel ve ruhsal hastalıklar ortaya çıkabilmektedir. Dolayısıyla boşalma ruhsal ve bedensel sağlıkta önemli bir yer alır.

Erken Boşalması ve Cinsel Cevap

Cinsel cevap döngüsü çevresel ve merkezi sinir siste­minin tetiklediği bir dizi damarsal değişiklikle kendini gös­termektedir. Cevabın ortaya çıkışında özellikle psikolojik durum, hormonsal, damarsal ve sinirsel sistem yoğun bir etkileşim içinde rol oynamaktadır.

Cinsel etkinlik sırasında, cinsel yanıt, düzenli fizyolojik olaylar zinciri şeklindedir. Cinsel yanıt aşamaları, cinsel istek, cinsel uyarılma ve orgazm şeklinde sıralanır. Bu aşa­maların herhangi birisinde çıkabilecek aksaklık bir sonraki aşamaları da olumsuz etkileyebilir. Cinsel isteği genel du­rumumuz, sağlığımız, kullandığımız ilaçlar, iş ve sosyal yaşamımız, gündelik sorunlarımız, eşimizle olan ilişkimiz ve duygularımız gibi pek çok faktör etkileyebilir. Cinsel istek artışı veya azalışı cinsel uyarılmanın düzeyini etkile­diği gibi orgazmı da olumlu veya olumsuz olarak etkiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder