14 Mayıs 2010 Cuma

Erken Bosalma Nedenleri Nelerdir?

Erken Boşalma Nedenleri

Erken boşalma nedenleri biyolojik ve psikolojiktir. Er­ken boşalmanın bir çok nedeni vardır, kullandığımız ilacın yan etkisinden, strese kadar fiziksel ve psikolojik bir çok nedeni vardır. Erken boşalmanın nedeni bir veya daha fazla etkenden olabilir.


İlk cinsel deneyimler çoğunlukla erken boşalmayla so­nuçlanır. Bunun nedeni ise tecrübesizlik ve cinsel konular­da bilgisizliktir. Uzun süren cinsel perhiz ve düzensiz cinsel ilişki de erken boşalmaya neden olabilir.

Erken boşalma sağlıklı bireylerde en sık görülen cinsel işlev bozukluğudur. Erken boşalma yaşayan erkeklerin %90-95'inde hiçbir sağlık problemi olmadığı saptanmıştır.

Erken Boşalmanın Sebepleri

1- Fiziksel durumlar erken boşalmaya neden olabilir.
Yorgunluk, Hastalık, İlaç kullanımı (ilaçların yan etkisi), Beslenme (fazla şeker ve şeker türevleri tüketimi), Aşırı uyarılma, Alkolizm ve madde bağımlılığı, İlk cinsel deneyimler, Genç olmak,

2- Psikolojik durumlar erken boşalmaya neden olabi­lir.
Heyecan, Cinsel açıdan baskı altında yetiştirilmek, Pişmanlık, Suçluluk hissi, Partnere aşırı sevgi ve alaka, Stres ve endişe (İktidarsızlık ve performans endişesi), Hastalık kapma korkusu, Gebe bırakma korkusu, Cinsel isteksizlik, Travmatik cinsel deneyimler (cinsel istismara maruz kalma)
Para karşılığı kurulan ilişkiler, Sorunlu giden evlilikler

3- Bazı rahatsızlık ve hastalıklar erken boşalmaya ne­den olabilir
Sempatik sinir sitemi hasarı (abdominal ameliyat sonrası), Pelvik kırıklar, Prostat hipertrofisi, üretrit, polisitemi, Şeker hastalığı, Kalp ve damar hastalıkları, İdrar yolu hastalıkları
Yukarıda saydığımız nedenlerin biri veya bir kaçı erken boşalmanın nedeni olabilir. Erken boşalmanın nedenleri kişiden kişiye faklılık gösterir. Bu nedenler için farklı çö­züm yolları mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder