14 Mayıs 2010 Cuma

Erken Bosalmaya Son Orgazm Nedir

Orgazm Nedir? Ve Erken Boşalmaya Son

Orgazm çeşitli uyarıların beyne ulaşmasıyla başlayan ve bunun etkisiyle kişide, bedensel, hem de ruhsal olarak algılanan bir histir. Cinsel uyarılma düzeyinin artışı ve maksimum seviyeye yaklaşması (veya ulaşması) ile oluşur. (Erken Boşalmayı Önlemek)


Erkekte, semenin güçlü bir şekilde emisyonu ile ejakülasyon (boşalma) ve orgazm olur. Erkek orgazmına prostat, çevre kasları ve uretranın dört-beş ritmik kasılması da eşlik eder. Kadın orgazmı, karın içi ve cinsel organlar çevresindeki kasların ritmik kasılmaları ve buna eşlik eden zevkli duyumlardan oluşur. Gerçekte orgazmın tam ve doyurucu bir tanımını yapmak güçtür.
Orgazmdan sonraki dönemde bedensel işlevler ve cin­sel organlar, uyarılma öncesindeki normal durumlarına dönerler.

Cinsellik Evreleri

1- Arzulama evresi:
Cinsellik duygusunun ortaya çıktığı ve cinselliği ifade etme arzusunun hissedildiği evredir. Hayaller ya da part­nerden alınan görsel uyarılarla başlayabilir.

2- Uyarılma evresi:
Bu evre parasempatik sistem tarafından yönetilen ve cinsel duygular eşliğinde kadında vajinal salgının arttığı "ıslanma" dönemidir. Erkekte ise uyarılma evresi penisin ereksiyonu (sertleşmesi) şeklinde gerçekleşir.

3-Plato evresi:
Bu evrede seksüel gerginlik ve cinsel duygular yoğun­laşır ve had safhaya ulaşır. Cilt değişiklikleri daha belirgin hale gelir. Plato evresinde ejakülasyon (boşalma) öncesinde, erkekten sıklıkla berrak ve yapışkan kıvamlı bir sıvı gelebi­lir.

4-Orgazm evresi:
Orgazm esasen sempatik sistem tarafından yönlendiri­len bir kasılma cevabıdır. Uyarılma ve plato evresinde bi­rikmiş olan gerginliğin boşaltılmasıdır. Tüm cinsel hisler arasında en güçlü ve doyurucu olanıdır. Orgazm esnasında vajina, perine, anüs ve orgazmik platform adı verilen yapıyı oluşturan kaslarda 3-15 adet arası 0.8 saniye süren refleks ritmik kasılmalar oluşur ve bu kasılmalar orgazm duygu­sunu ortaya çıkarır. (Erken boşalmayı önleme)

Erkeklerde ise orgazmı ejakülasyon (boşalma) takip eder. Erkekler orgazm döneminden sonra belli bir refrakter (cevapsız) döneme girer ve bu dönemde uyaranlara cevap vermezler. Kadınlarda ise böyle bir dönem olmadığından veya çok kısa sürdüğünden, çok sayıda orgazmı arka arka­ya yaşayabilir.

5-Çözülme Evresi:
Orgazmla birlikte uyarılma evresinde biriken tüm ger­ginlik kaybolur. Kadın ve erkekte bir gevşeme ve kendini iyi hissetme duygusu ortaya çıkar. Uyarılma evresinde or­taya çıkan değişikliklerin tümü "çözülerek" geri döner. Geri dönüş süreci 5-10 dakika sürer.

Bu beş evrenin sağlıklı bir şekilde işlemesi için gerekli temel öğeleri şu şekilde sıralayabiliriz.

Sağlıklı fizyolojik yapının olması,
Uygun fiziksel ve duygusal cinsel uyarıların bu­lunması,Uyarının algılanmasını önleyen etkenlerin olmama­sı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder