14 Mayıs 2010 Cuma

Erken Bosalmayi Onleme Nedir

Erken Boşalma ve Erken boşalmayı Önleyici

Cinsel işlev bozukluklarının en yayın olanlarından bir tanesi erken boşalmadır.
Cinsel işlev bozuklukları, cinsel istekte azalma, uyarıl­ma eksikliği, ejakülasyon (boşalma) ve orgazm sorunları ile buna bağlı olarak cinsel ilişki kurmada ortaya çıkan güçlük­leri kapsamaktadır. İşlev bozuklukları, bir alanla sınırlı olabileceği gibi daha karmaşık bir görünüm içinde de orta­ya çıkabilmektedir.


Cinsel işlev, karmaşık psikofizyolojik etkileşimle başla­yıp süren bir yaşantıyken, bozuklukları, etkileşimin her noktasında ortaya çıkabilmekte ve kolaylıkla süreci boza­bilmektedir. Bu nedenle, tıbbın diğer alanlarında olduğu gibi cinsel işlev bozukluklarının değerlendirilmesinde de hasta, psikolojik ve organik yönleriyle birlikte ele alınmalı­dır.

Erken boşalma nedir?

Erken boşalma hakkında bugüne kadar bir çok tanım yapılmıştır. Erken boşalmanın kişinin kendisine, partnerine, psikolojik durumuna, beklentilerine ve bir çok etkene göre farklı tanımlamaları yapılmıştır. Bilinen bir gerçek ise erken boşalmanın bir hastalık olmadığıdır.

Değişik uzmanlık alanlarından doktorlar ve bilim in­sanlarının tanımlarını maddeler halinde verdikten sonra kendi tanımımızı yapacağız.

Erken boşalma fizyolojik olayların (boşalmanın) bekle­nenden önce gerçekleşmesidir. İkiye ayrılır:

a) Birincil Erken Boşalma, ilk ilişkiden itibaren olan bo­şalmadır.
b) İkincil Erken Boşalma, önceleri olmayıp sonradan meydana çıkan boşalmadır.

Erken boşalma erkeğin, partnerin veya her ikisinin de boşalmayı arzulamadığı andan önce kontrol dışı boşalma­dır.

Erken boşalma erkeğin partnerinden önce boşalması­dır.

Erken boşalma cinsel ilişkilerin yarısından fazla bir kısmında partnerinizin tatmin olmasını engelleyecek kadar kısa sürede boşalmaktır. (Erken Boşalmaya Çözüm)

Bu tanımlar bazılarımız için geçerli olabilir. Erken bo­şalmanın erkekten erkeğe, partnerlere, yaşa, insanın psiko­lojik durumuna ve benzer faktörlere göre farklılık göstere­ceği unutulmamalıdır.

Erken boşalma erkeğin partnerinden önce boşalması olarak tanımlanırsa, karşımıza, erkek kime göre erken boşa­lıyor? sorusu çıkmaktadır. Çünkü bazı kadınlar saniyeler içinde orgazm olurken, bazıları dakikalar içinde orgazm olur. Bazı kadınlar ise hiç orgazm olmazlar.


Erken boşalma, yalnızca eşle, tatminle, kronometreyle, kontrolsüzlükle, psikolojik durumla açıklanabilecek bir durum değildir. Erken boşalma bu etkenlerin her birinin birlikte veya ayrı ayrı olarak etkilediği, erkeğin ve partnerin fiziksel ve duygusal durumuna, beklentilerine ve diğer etkenlere göre değişen bir durumdur. Bu bağlamda erken boşalma; eşlerden birinin veya her ikisinin, tatminsizlik durumunu meydana çıkarabilecek cinsel bir uyumsuzluk­tur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder