15 Mayıs 2010 Cumartesi

İngiliz Hastayı Şaşırtan Hız

Antalya'da göğüs ağrısı şikayetiyle gittiği özel hastanede iki gün içinde ameliyata alınan ve sağlığına kavuşan 62 yaşındaki İngiliz Barbara Rendell, bu kadar hızlı hareket edilmesine şaşırdığını söyledi.
İngiliz kadın hasta Barbara Rendell ve Özel Yaşam Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Birol Say, hastanede gazetecilere açıklamalarda bulundular. Dr. Say, Barbara Rendell'in gögüs ağrısı şikayetiyle kendilerine başvurduğunu belirterek, yapılan tetkiklerde iki ana damarının tıkalı ve kalp krizi riskinin yüksek olduğunu gördüklerini kaydetti.



Hastayı isteği üzerine iki gün sonraya denk gelen doğum günü 12 Kasımda ameliyata aldıklarını ifade eden Say, ''Ölümcül bir hastalığı vardı. Doğum gününde bypass ameliyatı yaptık ve ikinci hayata başladı. Doğum gününde ameliyat olması nedeniyle hastamıza bir bebek gibi bakıyoruz'' dedi.



Say, hastanın sağlık durumunun çok iyi olduğunu bildirdi.



SAĞLIK SİSTEMİ ŞAŞIRTTI



Barbara Rendell de gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkçe ''Maşallah'' diyerek, kendini mükemmel hissettiğini söyledi. Doğum gününde ameliyat olarak yeni bir hayata başladığını dile getiren Rendell, en çok, kısa sürede tedavi edilmesine şaşırdığını söyledi. Rendell, şöyle konuştu:



''Sadece göğüs ağrısı şikayetiyle gelmiştim. Bir gün içerisinde tüm tetkiklerimin yapılmasına ve iki gün içinde ameliyat olmama çok şaşırdım. Doktorlarım bana yeni bir hayat verdi. Buraya gelirken kalbimin tedavi edileceğini düşünmüyordum. İngiltere'de de kalp krizi geçirmiştim. 10 ay sonraya randevu verip, 2 stent takmışlardı. Burada sağlık sistemi çok hızlı.''



İngiliz hasta, Türkiye'ye neden yerleştikleriyle ilgili bir soru üzerine de 26 yıl boyunca eşiyle tatil için Adrasan'a geldiklerini ve çok iyi dostlar edindiklerini anlattı. Adrasan'ın çok güzel bir yer olduğunu ve tüm arkadaşlarına tatil için burayı önerdiklerini dile getiren Rendell, ''Bu güzel yeri ve dostlarımızı terk etmek istemedik. O nedenle dört yıl önce taşındık'' dedi.



Dennis Rendell de, 45 yıllık hayat arkadaşının sağlığına kavuşmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Rendell, ''Beni tek şaşırtan doktorların bu kadar hızlı olması'' diye konuştu.



Konuşmaların ardından iki çocuk sahibi çift, doktorları Say ile birlikte pasta kesti.

Kaynak:
Haber7.Com
AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder