15 Mayıs 2010 Cumartesi

Kırışıklar İçİn Yepyeni Bir Yöntem

Kırışıklar İçİn Yepyeni Bir Yöntem
İsrailli bilim adamları, bitkiden elde ettikleri bir antioksidanı fare derisi üzerinde deneyerek, kırışıklıklarla mücadelede başarı sağladılar.
İbrani Üniversitesinde görevli Dr. Orit Bossi, bir bitkiden elde ettiği antioksidanın, kırışıklıklara karşı kullanılan kozmetiklerin içindeki antioksidanlardan daha dayanıklı olduğunu ve böylece yaşlanma sürecini yavaşlatmada ve mevcut kırışıklıkların giderilmesinde daha etkili olduğunu belirtti.
Güneş ışınları ve sigara dumanı gibi çevre etkenleri ciltteki serbest radikallerin sayısının artmasına neden oluyor. Bu saldırgan moleküller erken yaşlanmaya ve kırışıklıklara yol açıyor. Antioksidanlar ise bu serbest radikallerle savaşta "mucizevi silah" olarak biliniyor.
Antioksidanlar, serbest radikalleri zararsız hale getiriyor ve böylece cildin genç ve pürüzsüz kalmasını sağlıyor.
Dr. Bossi, yaşlanmaya karşı kullanılan mevcut kozmetiklerin içindeki antioksidanların çok hızlı oksitlendiğini, bunun da etkilerini azalttığını belirterek, örnek olarak C vitaminini gösterdi, ki bu vitaminin ayrıca yüksek ısıya duyarlı olduğuna işaret etti. Bossi, aynı durumun yeşil çaydaki antioksidan ve E vitamini için de geçerli olduğunu kaydetti.
Kendi bulduğu antioksidanın ısı konusunda sorun çıkarmadığını, suda çözündüğünü ve çok çabuk oksitlenmediğini savunan Dr. Bossi, yeni nesil kozmetik ürünlerinin geliştirilmesini umut ediyor. Bilim adamı, antioksidanı elde ettiği bitkinin adını patent süreci bitmediği için henüz açıklamıyor.
Fare derisi üzerinde yapılan deneylerde olumlu sonuç alan Dr. Bossi başkanlığındaki ekip, deneyde kullandığı örnekleri ikiye ayırdı. Her iki örneği de güneş ışığına maruz bırakan bilim adamları, işlem yapılmamış deri örneğinde serbest radikallerin sayısının önemli ölçüde arttığını, yeni bulunan antioksidan uygulanan deri örneğindeki serbest radikallerin ise çok az arttığını tespit ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder