14 Mayıs 2010 Cuma

Kurban Bayramında Hava Durumu Nasıl Olacak ?

Yurt genelinde arefe günü ve bayram süresince nasıl bir hava hakim olacak? Türkiye'de iki gün sıcaklık 3 ila 5 derece azalıyor ve doğuda yağışlar başlıyor. Arife gününe dikkat! Bazı yerlerde kar yağışı görülebilir?
Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Kurban Bayramı'nda Türkiye genelinde yağış beklenmediğini belirterek, ''Arife günü ve bayram süresince Marmara Bölgesi ile iç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde sis görülecek'' dedi.



Çağlar, düzenlediği basın toplantısında bayramda yurt genelindeki hava durumuyla ilgili bilgi verdi.



Arife günü, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu olacağını anlatan Çağlar, bayramın ilk günü ise yurt genelinde yağış beklenmediğini, Türkiye'nin batısı ile kuzeydoğusunun parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin ise az bulutlu olacağını bildirdi.



Arife günü ve bayram boyunca Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde sisin etkili olacağını belirten Çağlar, ''Vatandaşlarımıza, gece ya da sabah saatlerinde sisin etkili olduğu saatlerde yola çıkmamalarını tavsiye ediyoruz'' diye konuştu.



Çağlar, bayramın 2'nci günü yurdun batısının parçalı bulutlu, diğer kesimlerin az bulutlu olacağını belirtti.



Bayramın 3'üncü ve 4'üncü gününde de yağış beklenmediğini kaydeden Çağlar, bayram süresince hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağını, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceğini kaydetti.



ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR'DE HAVA DURUMU



Mehmet Çağlar, bayram boyunca havanın Ankara'da en yüksek 13, en düşük -1 derece, İstanbul'da en yüksek 16, en düşük 6 derece, İzmir'de ise en yüksek 20, en düşük 8 derece olacağını bildirdi.



Bayram boyunca İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış beklenmediğini bildiren Çağlar, ''Bir konuya dikkat etmemiz gerekiyor. Bu mevsimlerde sis etkili oluyor. Sisle beraber özellikle büyük şehirlerde, kömür kullanılan yerlerde hava kirliliği oluşuyor. Bu durumlarda yaşlılarımızın ve çocuklarımızın zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını tavsiye ediyoruz'' diye konuştu.



BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU



Türkiye'de iki gün sıcaklık 3 ila 5 derece azalıyor ve doğuda yağışlar başlıyor. Arife gününe dikkat: Karadeniz Bölgesi, iç ve doğu kesimler boyunca yağış yükseklerde yer yer yoğun kara dönüşecek. Bayramın birinci günü yağış sona eriyor, hava açacak, bayram boyunca sıcaklık yine Kasım ayı ortalamasında seyredecek.



Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul iki gün serinleyecek, sıcaklık bugün 14, yarın 13 dereceye inecek, bayramda yağış yok, hava güneşli, sıcaklık yine 16-17 derece. Ankara puslu ve bulutlu. İzmir güneşli. Bursa soğuyacak. Yoğun pus güneşi engelliyor. Adana yarın kapanacak.



BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ



Marmara genelinde sis ve pus var, hava 3-4 derece soğudu, Kocaeli, Sakarya arası bulutlanıyor, hafif yağmur görülebilir. Soğuma arife günü de sürecek. Ama bayramda sıcaklık artıyor, gökyüzü de güneşli.



İç Anadolu'da sis güneşin görülmesini engelliyor. Arife günü bulutlar gökyüzünü kaplayacak ve sıcaklık 4-5 derece düşecek. Aynı gün Sivas’ta kar bekleniyor. Bayramın başlamasıyla hava açacak.



Kuzey Ege'de: Bugün. İç Ege’de: Perşembe günü; 2-3 derece soğuma var. Cuma günü rüzgarın lodosa dönmesiyle sıcaklık yeniden yükselişe geçecek. Bayramda gökyüzü güneşli olacak.



Bugün Akdeniz ve Güneydoğu boyunca bulutlar artıyor. Güneydoğuda hafif yağmur başlayabilir, arife günü Diyarbakır’da sağanak yağmur görülecek, Adana, Kahramanmaraş ve İskenderun da hafif yağıştan etkilenebilir. Ama bayramda hava güneşli.



Doğu Anadolu'da hava bulutlanıyor, bugün yağmur başlayacak, arife günü 5 derece soğuma ile birlikte yağış erzurum ve yükseklerde kara dönüşecek. Bayramın birinci günü yağış kesiliyor.



Karadeniz’de bugün hava kapanıyor ve Bolu’dan başlayarak soğuyor. Bu akşam yağışlar başlayacak ve yarın soğumayla Doğu Karadeniz’in dağlarında yine yoğun kar yağışı görülecek. Çığ riskine karşı dikkatli olunmalı. Bayramın ilk günü hava açıyor, sadece Rize-Artvin arasında yağış sürecek.


Kaynak(lar):
AA-NTV-Haber 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder