14 Mayıs 2010 Cuma

Marketlerde İlaç Satılacak

Bir günlük kapatma eylemi yapan ve sözleşmeleri feshedilen eczanelere bir kötü haber daha... Başbakan Erdoğan, ABD’de olduğu gibi marketlerde de ilaç satılmasına yönelik bir çalışma yürüttüklerini açıkladı.
Katıldığı DEİK'in 2009 yılı Olağan Genel Kurulu'nda, eczanelerin yaptıkları eylem sonrasında sözleşmelerinin feshedilmesi konusunu değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tıpkı ABD'de olduğu gibi Türkiye'de de market ve süpermarketlerde ilça satılması için çalışma başlattıklarını açıkladı.



Erdoğan'ın sözleri şöyle:



FAZLA KAZANMANIN NOKTASI YOK



Göreve geldik hemen bütün SSK hastanelerinde ne kadar eczane varsa hepsini kapattık. 2003 rakamıyla söylüyorum. Yaklaşık 2,5 trilyonluk matrahtı. O 2,5 trilyonluk matrahı o günün eczanelerine devrettik. Böyle bir imkânı sağlamışız. Kimlerle görüşüyorsak, “Sağ olun var olun, çok iyi kazanmaya başladık” diyorlar. Fazla kazanmanın bittiği nokta yok ki. Batı’nın limitleri neyse bu limitlerde süreci götüreceğiz. İlaç sanayisiyle anlaşmışız. Mutabık kalmışız. Eczacılar “hayır olmaz” dedi. “Ne olacak” dedik. “Biz 1 günlük kapatma eylemi yapacağız” dediler. Bakın bu iş yanlış dedik. Hatta ilaç sanayi “aradaki farkı biz ödeyeceğiz” demesine rağmen onlar da böyle bir eyleme girdi.



MARKETLERDE DE İLAÇ SATILACAK



Ama siyasi ne yaptı. Hemen onu da kullanmaya başladı. Biz şimdi ne diyoruz. Buyurun size 15 Ocak'a kadar müsaade. Direk olarak gelirsiniz SGK ile anlaşmayı yaparsınız. Biz eczacılarla başa baş bu işi götürürüz. Artı artık Amerika’da olduğu gibi, marketlerde süpermarketlerde vesaire ecza ile ilgili olarak stantlar kurulmasına yönünde çalışma yürütüyoruz. Bu işi geliştireceğiz. Başka çaresi yok. Çünkü tekel oluşturmayacağız. Her yerde rekabet alanını geliştireceğiz. Bilimden sanata her yerde. Aksi takdirde uluslar arası camiada beklediğimiz o sıçramayı yapamayız.


Kayynak:
Haber 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder