14 Mayıs 2010 Cuma

Sağlık Bakanlığından Basına Teşekkür Ve Uyarı

Sağlık Bakanlığı domuz gribi konusunda yürütülen süreçte basın kuruluşlarına teşekkür edip, spekülasyondan kaçınmaları yönünde uyarılarda bulundu.
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada H1N1 (Domuz Gribi) sürecinin evrensel boyutları bulunan 'sosyal ve toplumsal bir sorumluluk süreci' olarak tanımladı. Açıklamada; "Bu sürecin iletişimini sağlık muhabirlerimiz, haberci arkadaşlarımız, sağlık editörlerimiz, haber sorumlularımız ve medya yöneticilerimizle birlikte yürüttüğümüzün bilincindeyiz. Değerli medyamıza; konuya gösterdikleri hassasiyet, sağduyulu yaklaşım ve bize verdikleri destek için şükranlarımızı sunuyoruz."



HAFTADA İKİ GÜN WEB SİTESİNDEN

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da süreçle ilgili tüm bilgilerin açık ve şeffaf şekilde aktarılacağı bildirilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"H1N1 Pandemi süreci ile ilgili genel vaka bildirimleri ve gelişmeler, bundan böyle Pazartesi ve Perşembe günleri Bakanlığımızın Web sayfasında yer alacaktır. Haberci arkadaşlarımızın genel vaka bildirimlerini buradan takip etmeleri gerekmektedir.



Bunun dışında, her türlü bilgi ve konuk talebi, şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da 24 saat hizmet veren İletişim Merkezimiz tarafından karşılanacaktır."



SPEKÜLATİF BİLGİLERE İTİBAR EDİLMESİN

Bakanlık dışında yapılacak açıklamaların dikkate alınmaması gerektiği belirtilen açıklamada şu uyarılar yapıldı:

"Bakanlığımızca yapılacak açıklamalar dışında spekülatif bilgilere ve haberlere itibar edilmemesini bekliyor, ülkemiz ve insanımız adına çok önemli olan bu sosyal ve toplumsal sürece verdiğiniz olumlu katkılar için bir kere daha teşekkür ediyoruz."


Kaynak:
Haber7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder