16 Mayıs 2010 Pazar

SİVİLCELER NASIL GEÇER


ciltte oluşan sivilceler, pek çok kişinin sorunudur. Hatta sinir bozucu bir durumdur. sivilcelerden kurtulmak, aslında, sanıldığı kadar zor değildir. Bu sorunu kökten çözmek için, sizlere, harika bir önerimiz olacak...
Sivilceli ciltler için birkaç öneri:
Akne sorunu yaşıyorsanız, cilt temizliğiniz her zamankinden daha büyük önem taşır. Ancak temizliğin abartılmaması gerekir. Günde iki kez temizlik yeterlidir. Akneli ciltlerde genellikle pH dengesi bozulur. Dengenin yeniden kurulması için pH’ı 5,5 olan temizleyiciler kullanın.
Cildiniz yağlı ve sivilceli olsa da, ona nazik davranın. Aşırı tahriş edici bakımlardan kaçının. Temizleyici olarak hidroksi asitli ürünleri tercih edin. Siyah noktaların temizlenmesi yararlıdır. Akneli cildin her zaman fırçalanması doğru değildir.
Yüzlerinde akne olan erkekler, jilet yerine elektrikli tıraş makinesi kullanmalıdır. Jilet iltihaplı bir sivilceyi patlatabilir ve bu nedenle, mikrop cilde yayılabilir.
Yağsız nemlendiriciler, akneli ciltleri sakinleştirir ve rahatlatır.
Akneli ciltlere, yüz yıkandıktan sonra hemen nemlendirici sürülmez. Yeni yıkanan cilt gerildiği için nemlendirici gereğinden fazla emilebilir. Yıkandıktan on beş dakika sonra cilt kendine gelir ve sürülen nemlendiriciyi de ihtiyacı oranında kabul eder.
SİVİLCELERDEN KURTULMANIN DOĞAL YOLLARI ;
* Tencereyi yarısına kadar su ile doldurun ve ocağa koyun. O buhar oluşturana kadar sizde bu arada yüzünüzü yıkayın ve havlunuzu yanınıza alın. Buharlaşmaya başlayan suya başınızın üstüne havluyu koyarak eğilin ve 10 dakika bekleyin. Bunun düzenli yapılması cildinizin sıklaşmasına ve sivilce oluşturan ortamın zamanla yok olmasına yarayacaktır.
* 1 kaşık limon suyuna, 1 kaşık tarçın karıştırın ve sivilcelere sürün. Kuruduktan sonra yıkayın.
* Portakal kabuğunu rendeleyin ve havanda ezerek krem haline getirin, sivilcelere sürün. Bir süre sonra yıkayın.
* Bir diş sarımsağı ikiye kesin ve iç kısmını tam sivilcenizin üzerine surun. Bunun devamlı yapılması probleminizi ortadan kaldıracaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder