14 Mayıs 2010 Cuma

Yıkanmayan Atkılar Teklike Saçıyor

Soğuk günlerde çocukların ağzına sarılan atkıların sık sık yıkanmaması durumunda gribal enfeksiyonların geç iyileşmesi ya da tekrar edebileceği uyarısı yapıldı..
Sakarya Adatıp Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Cevdet İzmirli, soğuk günlerde çocukların ağzına sarılan atkıların sık sık yıkanmaması durumunda gribal enfeksiyonların geç iyileşmesi ya da tekrar edebileceği uyarısında bulundu.



İzmirli, "Çocuğunuzun gribi geçmiyor ve sürekli tekrarlıyorsa, bunu sebebi kirli atkı olabilir." dedi.



İzmirli, çocukların ağız ve burun yoluyla soğuğa maruz kalmasının başta gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı ve ağızda bir takım yaralara yol açabileceğini belirterek, soğuk hava solunmaması bakımından ağza ve burna sarılan atkının faydalı olduğunu söyledi.



Atkının bir hastalık kaynağı olmaması için temiz olmasına dikkat edilmesi vurgulayan İzmirli, "Grip olan bir çocuk yıkanmayan aynı atkıyı kullandığı takdirde atkıda bulunan virüslere sürekli maruz kalır. Bu virüsler çok geç iyileşmeye, ya da hastalığın tekrar etmesine sebep oluyor. Bu bakımdan çocukların atkıları mümkünse her gün yıkanmalı. Birkaç atkı temin edilerek her gün temiz atkı kullanılmalı. Çocuğumuzu gribe esir etmemek istiyorsanız atkının temiz olmasına son derce dikkat edilmeli. Anne babalar olarak ayrıca çocuklarımıza başka çocukların atkısını kullanmamaları gerektiğini nedenleriyle birlikte anlatmalıyız." tavsiyesinde bulundu.



İzmirli, halen çocuklara bez mendil verildiğini gördüğünü ifade ederek, bez mendilinde her gün yıkanmaması durumunda çocuğun sağlığını tehdit edeceğini kaydetti.



İzmirli, anne babaların çocuklarına bir kez kullanımlık kâğıt mendil temin etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:
CİHAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder