15 Mayıs 2010 Cumartesi

25 Kasım Grev Uyarısı

Sağlık Bakanlığı, memurların 'uyarı grevi' ile ilgili, 'Böyle çok önemli ve olağanüstü bir dönemde hak arayacağız diye sağlık hizmetlerinin aksatılmasına müsamaha gösterilmesinin beklenemeyeceğini' bildirdi.
Sağlık Bakanlığının internet sitesinde ''Memur Eylemi Hakkında Bakanlık Duyurusu'' başlığı altında yapılan açıklamada, hukuk çerçevesinde hak aranabileceği, ancak ''hiçbir hak arama eyleminin, insan haklarını, bu haklar içerisinde en önemli hak olan sağlık hizmetlerine erişme hakkını engellememesi, sağlık hizmeti sunumunda aksaklıklara, olumsuzluklara yol açmaması'' gerektiği vurgulandı.



Açıklamada şu ifadelere yer verildi:



''Ayrıca ülkemizin, evrensel boyutları da olan çok önemli bir salgın sürecinden geçtiği unutulmamalıdır. Böyle olağanüstü dönemlerde sağlık hizmetlerine erişim ve bu hizmetin insanımıza sunumu daha da önem kazanmaktadır.



Çünkü hiçbir hak arama gerekçesi sağlık hizmetlerinin aksatılmasını mazur gösteremez. Böyle çok önemli ve olağanüstü bir dönemde hak arayacağız diye sağlık hizmetlerinin aksatılmasına müsamaha göstermemiz beklenemez.



Sağlık hizmetlerinin sunumunda aksaklıklara sebep olan ve insanımıza sunulan hizmetlerde özensiz davranan personelimiz hakkında yine mevzuat ve hukuk çerçevesinde her türlü işlemin yapılacağının bilinmesini isteriz.''

Kaynak:
Haber7.Com
AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder