15 Mayıs 2010 Cumartesi

Aşı Olan Sayısı Artıyor

Sağlık Bakanı Akdağ, son 2 haftada aşı olanların arttığını belirtti. Dünya Sağlık Örgütü temsilcisi ise uyardı: Salgın daha zirve yapmadı aşı olun..
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, A gribi aşısı olanların sayısında son 2 haftada artış olduğunu söyledi. Bakan Akdağ, İstanbul Conrad Otel'deki "Dünya Sağlık Örgütü Küresel Tütün Salgını Raporu 2009" tanıtım toplantısında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Akdağ, "Daha önce 6 ay üstü ile 24 yaş altını risk grubu olarak belirtmiştik. Ancak risk 50 yaşa dayandı. Bu gruba giren tüm vatandaşlarımıza aşı olmalarını öneriyorum" dedi. Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ala Alwan da H1N1 enfeksiyonundan ölümlerin arttığına dikkat çekerek, "Henüz zirve yapmış değil. Önümüzdeki günlerde daha da artacak. Aşının diğer aşıların yan etkilerinden daha farklı bir yanı yok" dedi.



40 ÜLKE YAPIYOR

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl ise, "40'tan fazla ülkede aşı uygulamasına başlandı. Düzenli aşılama yapılan 16 ülkeden rapor aldık. Mevsimsel aşıdan farklı bir durum görülmedi" diye konuştu. Öte yandan Bakan Akdağ, Türkiye'de sigara satışlarında Ağustos-Ekim ayları arasında yüzde 9 oranında azalma yaşandığını, tiryakilerin yüzde 7'sinin sigarayı bıraktığı bilgisini de verdi.

Kaynak:
SABAH

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder