14 Mayıs 2010 Cuma

Bayramda İlginç Hediyeler

Kamusal alanları kitap bırakan grup bayramda da çikolata yerine kitap vereceklerini açıkladı. İşte bir grup gönüllünün kitap kampanyası.
Derince Kültür Elçileri geçtiğimiz haftalarda yeni bir kampanya başlattı. “ Kitap Gezdirme” kampanyası ile vatandaşın yoğun olarak kullandığı mekânlara kitap bırakıyor ve halkın kitap okumasını sağlıyorlar. Kültür elçileri yeni bir kampanya daha düzenleyerek Kurban Bayramı’nda herkese çikolata yerine kitap vereceklerini açıkladılar.



Derince Kültür Elçilerinden Genel koordinatör Ergün Kös, yardımcısı Selma Yıldız, Yeliz İskender, Vahide Kesen, Esra Akyan, Meryem Uzun, Ebru Bulun, Osman Kalyoncu, Ebru Özgün ve Rasim Uyan haftalık olağan toplantılarında başlattıkları “Kitap Gezdirme” Kampanyasını daha da genişletmeyi hedeflediklerini belirttiler. Kurban Bayramında Derince Kültür elçileri çocuklara ve büyüklere çikolata yerine kitap vereceklerini açıkladılar.



Kös bilgi verdi

Kültür Elçileri adına açıklama yapan Ergün Kös kitap kampanyasına hızla devam ettiklerini belirterek “Bunun için okuduğumuz kitapları bazen bir parkta bir banka, bazen bir tren istasyonunda, bazen bir bekleme salonunda masalara koltuklara bırakarak o kitabı başkalarının da okumasını sağlamak istiyoruz. Bu nedenle de Kurban Bayramı’nda faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu anlamda çocuklara ve herkese çikolata yerine kitap vereceğiz ”diyerek kampanyalarının bayramda daha büyük bir anlam kazanacağını söyledi. Kös sözlerine şöyle devam etti “Bazen kitap alamayanların ücretsiz kitap okumalarını sağlamak, okuduğumuz kitapların raflarda tozlanmamasını sağlamak, okuyan bir toplum oluşumuna katkıda bulunmak ve bu kampanyamızı bireysel çabalarımızla Derince ilçemizde başlatıp tüm ülkemiz genelinde yaymak amacındayız. Örneğin Derince tren istasyonunda bekleme salonunda bir koltuğa bıraktığımız kitabı Ankara’ya gitmekte olan bir yolcunun alıp yolculuğu boyunca okumasını sonra okuduğu kitabı onunda Ankara da bir banka bırakmasını sağlayıp oradan bir başka okuyuculara ulaşmasını sağlamayı hedefliyoruz” dedi ve kampanyalarının amacına ulaştığına dikkat çekti.



Bize ulaşabilirsiniz

“Kitap Gezdirme kampanyamızla ilgili olarak bize ulaşmak isteyen ya da kampanyamıza destek olmak isteyenler için dağıttığımız kitapların kapak arkalarına kampanyamızın amacını ve iletişim bilgilerimizi yazıyoruz. Banklara, masalara bıraktığımız kitapların kapak arkalarında : “ Merhaba... Bu kitap burada unutulmadı, okuduğumuz kitapların başkaları tarafından da okunması amacıyla buraya bırakıldı. Lütfen sizlerde okuduğunuz kitapları banklara, parklara, masalara bırakarak kampanyamıza destek olabilirsiniz iletişim :0 544 781 49 63 – 0 542 263 37 09 – 0 555 997 48 80 Derince Kültür Elçileri olarak, halkımızın evlerinde ve işyerlerinde okudukları kitapları bir yerlere bırakarak veya ellerindeki kitapları bizlere ulaştırarak kampanyamıza destek olmalarını istiyoruz ” dedi.


Kaynak:
Haber7.Com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder