16 Mayıs 2010 Pazar

Bebegi Anne Sutunden Kesme

Bebeği anne sütünden keserken dikkat edilmesi gerekenler

Bu geçişi kolaylaştırmak için bebeğinizi normalde emzir­meniz gereken zamanlarda onu başka şeylerle oyalaya­bilirsiniz. Birlikte oyun oynayabilirsiniz. Bu zamanı eğlen­celi bir şekilde geçirebileceği bir yere götürebilirsiniz.

Eğer bebeğin hayatında diş çıkarma ya da bakıcısının de­ğişmesi gibi bir başka değişim de söz konusu ise, bebeğin birden çok değişimi bir arada yaşamaması için sütten kes­menin ertelenmesi gerekir.


Bebeğin dikkatinin başka şeyler üzerine yoğunlaştırılma­sında babanın da yardımına ihtiyaç vardır.

Bebek bu değişim sürecinde parmağını emmeye başlayabi­lir ya da battaniyesi gibi bir objeye karşı bir tür bağımlılık geliştirerek o özel objeyi yanından ayırmak istemeyebilir. Böyle bir durum karşısında anne baba sabırlı davranmalı­dır. Bebek, yaşadığı değişime karşı duygusal olarak kendi­sini korumaya almaktadır. Kaybettiği birşeyin yerine bir başkasını koymaya çalışmaktadır. Bebeğin kendisini bu yeni duruma uydurmaya çalıştığını düşünüp, objelere kar­şı geliştirebileceği yakınlığa hoşgörüyle yaklaşmak yerin­de olur.

Bebek bu dönemde uyku problemi ve huzursuzluk da yasayabilir. Annenin duygusal olarak güçlü ve rahat olması bebeğin kendi duygulan ile kolaylıkla baş etmesini sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder