16 Mayıs 2010 Pazar

CİLT PROBLEMLERİ VE CİLT PROBLEMLERİNİN ÇÖZÜMLERİ


Cilt problemi denilince, akla gelen 2 kalıplaşmış sorun var. Bunlardan birisi, akne-sivilce, diğeri ise, siyah noktalardır.
Peki, akne-sivilce ve siyah nokta nedir?
Akne :Ciltteki iltihaplanmalar sonucu oluşan bu sivilceler, öncelikle bir deri hastalığıdır. Uzman hekim tarafından görülmelidir.
Akne tedavisinde estetisyenlerin önerdiği bir diğer yöntem de, meyve asitleriyle cildi soymaktır. Bu tedaviyle, cildin üst tabakası soyulur ve alttan yeni deri tabakasının çıkması sağlanır. Ancak böyle bir tedaviye başlanmadan önce mutlaka bir doktora danışılmalıdır. 1 kür yaklaşık olarak 3 hafta sürer.
Kadınlarda genellikle menstrüasyon döneminde ağız, çene bölgesindeki sivilce ve lekelerde artış görülür. Bunun sebebi vücuttaki hormonların artışıdır. Dolayısıyla bu sivilce ve lekeler, herhangi bir müdahale gerektirmeden birkaç gün içinde geçer. Akneli ciltler kontrol altında tutulabilirler. Aknenin kontrolü; zaman, sabır ve düzenli bakım ister. Aşırı akneli ciltlerin mutlaka deri hastalıkları uzmanları (dermatolog) tarafından tedavi edilmeleri gerekir.
Siyah noktalar :Öncelikle belirtelim, siyah noktalardan şikayetçiyseniz, bunları kendiniz sıkmayın; çünkü bu, iltihaplanmaya sebep olabilir. Bu tür bir problemde bir güzellik uzmanına başvurmak en doğrusu olacaktır. Güzellik uzmanı, peeling yaparak, cildinizin tamamen temizlenmesini ve ölü hücrelerin cilt yüzeyinizden atılmasını sağlar. Bu işlemden sonra uygulanan buhar banyosuyla, cildiniz daha da yumuşaklık kazanır, gözenekler açılır. Gözeneklerin açılması derinlerdeki siyah noktaların da temizlenmeleri için uygun ortamı hazırlar. Dezenfekte işlemi yapılır. Böylelikle açılarak içleri temizlenen gözenekler tekrar kapanırlar. Bir veya bir buçuk ayda bir.
Diğer cilt problemleri ve çözümleri de aşağıda verilmiştir.
•Kızarık olan cildinizden kurtulun! Mesela baharatlı yemekler ve kızarıklığa neden olan yiyeceklerden uzak durunuz. Ciddi derecede vücutta kızarıklık var ise uzmanlardan yardım isteyiniz.
•Yaşlı olan ve hoş görülmeyen dudaklarınızı dolgunlaştırın. Rujunuzu iyi seçiniz.
•Koyu ve kalın halkaları siliniz. Özellikle göz ve çevresinde bulunanları.
•Yaşlılık ve yorgunluk lekeleri ile savaşabilirsiniz.
•Cilt dokunuza önem gösteriniz.
•Kırışıklıklar için özel ilaçlar kullanınız.
•Gözeneklerinizi küçültün, dikkat edin.
•Sivilcelerden kurtulmak için bazı yiyecekler tüketmeyiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder