15 Mayıs 2010 Cumartesi

Çocuklar Kurban Kesildiğini Görmesin !

Türkiye Psikiyatri Derneği Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Afif Karakılıç, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi anne ve babaları, çocuklarının gözleri önünde kurban kesmemeleri için uyardı.
Karakılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda hayvanların çocukların göremeyeceği yerlerde kesilmesi gerektiğini vurguladı.



Çocukların bunu bir dini vecibe olarak algılayamadıklarını, ''Can alma'' gibi düşündüklerini dile getiren Karakılıç, ''Soyut düşünme kavramları gelişmediği için çocuklar, gözlerinin önünde yapılan hayvan kesimini bir cinayet, bir katliam gibi algılar'' dedi.



Hayvan kesimini gören çocuğun sonraki yaşamında ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalabileceğini de ifade eden Karakılıç, şunları söyledi:



''Çocuk bu yaşadığı travma sonucunda ileride anne ve babasını da kaybetme korkusuyla yaşar. Sevdiklerini kaybedecekmiş gibi olur. Ayrıca anne ve baba, büyüme döneminde çocuklarına hayvan sevgisini aşıladığı için bu kez kurban bayramında kesilen bir hayvan çocuğun kafasında bir ikilem oluşturur. Bu ada çocukta sıkıntı ve depresyona neden olur. Çocukların gözleri önünde kurban kesiminin sakıncalı olduğu gibi, medyanın da bu görüntüleri yayınlaması yine çocuklar açısından oldukça tehlikeli. Çocuklar televizyonda izledikleri bu görüntülerden de fazlasıyla etkilenebiliyor. Anne ve babalar bunlara dikkat etmeli'

Kaynak:
Haber7.Com
AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder