14 Mayıs 2010 Cuma

Çocuklara Uyuşturucu Sattıran Şahıslar Yakalandı

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek Dikmen'de uyuşturucuyu küçük yaştaki çocuklara sattıran kişi yakalandı.
Küçük yaşta çocuklar aracılığıyla uyuşturucu ticareti yapan bir kişi polisin takibi sonucu yakalandı.



Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek Dikmen'de uyuşturucu dağıtan bir grubu takibe aldı.



Polis, uyuşturucunun çocuklar tarafından dağıtıldığını belirledi. Dikmen çevresinde ev ve iş yerlerine dağıtım yapan çocukların, okul kıyafetli öğrencilere de uyuşturucu sattıkları tespit edildi.



Bunun üzerine çocuklara uyuşturucu sattıran Murat K. gözaltına alındı. Bu kişi ile 50 gram esrar, ve 8 ''fişek'' (sarılarak içime hazırlanmış esrar) esrar maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu dağıtımı yapan ve yaşları 16-17 arasında olan üç çocuk ise Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.



Uyuşturucu satın alan öğrencilerin aileleriyle görüşmeler yapıldığını belirten yetkililer, narkotik polislerinin okullarda görev yapan okul polisleriyle birlikte ortak çalışmalar yürüttüğünü kaydettiler. Yetkililer, çocuklara yönelik uyuşturucu faaliyetlerinin yakın takibe alındığını belirterek, her türlü istihbaratın anında değerlendirildiğini kaydetti.

Kaynak:
Haber7.Com
AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder