16 Mayıs 2010 Pazar

Cocuklarda Masturbasyon Yapma

Çocuklarda Masturbasyon Yapma

Özellikle uyumadan önce mastürbasyon yapan çocuklara nasıl yaklaşmak gerekir?

Çocuklarının mastürbasyon yapması anne babaları çok kaygılan­dıran, hatta dehşete düşüren davranışlardan biridir. Halbuki kü­çük çocuklarda mastürbasyon çok yaygındır. Pek çok çocuk için mastürbasyon son derece sağlıklı ve doğal bir davranıştır. Mastür­basyon çocuğun cinsel organını zevk ya da rahatlatma amacıyla uyarmasıdır. En erken 17.-18. aylarda, hatta daha erkende başla­yabilir; ama en sık 3-5 yaş arasında görülür. Çocuk günde 5-6 kez mastürbasyon yapabileceği gibi haftada bir kez de yapabilir.

Çocukların ilgisi, çevreye olduğu kadar kendi bedenleri üzerin­de de yoğunlaşır. Mastürbasyon çocuğun parmağını, gözünü keş­fetmesi gibi, açlık dürtüsü kadar doğal olan, kendi vücudunda ona haz veren noktayı keşfetmesidir. Anne babalar, mastürbasyonun çocukta herhangi bir fiziksel soruna neden olmadığını bilmeliler. Olumsuz sonucu doğuran, anne babaların çocuklarına verdiği aşı­rı tepkidir. Asıl bu, çocuğa duygusal olarak zarar verir.

Çocukların üçte biri kendi vücutlarını keşfederken cinsel organ­larını fark ederler. Bir kere ona haz veren noktayı keşfettikten son­ra çocuğun mastürbasyon yapmayı tekrarlamasının nedenleri fark­lıdır. Kimi çocuk için yalnızca kendisine haz veren, onu rahatlatan bir deneyimken, bir başka çocuk mastürbasyona sıkıldığında ya da yorgun olduğunda başvurmaktadır. Bir başka çocuk için ise mas­türbasyon yapmak, belki de hayatındaki tek mutluluk kaynağı, ona keyif veren, kendini güvende hissetmesini sağlayan tek deneyim­dir. Mastürbasyonu keşfeden çocukların pek azı tamamen bırakır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder