15 Mayıs 2010 Cumartesi

Domuz Gribi Hatayda

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, hastanede tedavi altına alınan ve H1N1 virüsü domuz gribi teşhisi konulan bir çocuğun Kurban Bayramı'ndan iki gün önce, iki gencin de bayramın son iki gününde öldüğü bildirildi.
İskenderun Sağlık Grup Başkanı Dr. Yavuz Selim Yıkıcı, yaptığı açıklamada, her türlü önlemin alınmasına rağmen domuz gribi nedeniyle ilçedeki hastanelere kaldırılan üç kişinin öldüğünü, bir kişinin de halen yoğun bakımda tedavi altında olduğunu ifade etti.



İskenderun'da bayramdan önce hastaneye kaldırılan Dörtyol doğumlu spastik özürlü Soner Demir (4), ile bayramın son iki gününde de Nimet Ayaz (27) ve Teslime Dikici'nin (23) domuz gribi nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirten Yıkıcı, ''Vatandaşlar hijyene çok dikkat etsinler. Ellerin temizliği çok önemli. Özel dezenfektana da gerek yok. Kolonya da çok iyi bir dezenfektandır. Sürekli kolonyayla ellerini temizlesinler'' dedi.



Domuz gribi vakalarında ailelerin de tedavi altına alındığını bildiren Yıkıcı, aşı uygulamasının daha da yaygınlaştırılması amacıyla yeni istasyonlar kurulacağını söyledi.

Kaynak:
AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder