15 Mayıs 2010 Cumartesi

Domuz Gribinde Hijjen

Hijyenin önemi, son zamanlarda dünyayı etkisi altına alan domuz gribi ile bir kez daha net bir şekilde ortaya çıktı. Temizliğin üzerinde en çok durulması gereken bir nokta olduğunun altı her fırsatta çiziliyor.
Hijyenin önemi, son zamanlarda dünyayı etkisi altına alan domuz gribi ile bir kez daha net bir şekilde ortaya çıktı. Temizliğin üzerinde en çok durulması gereken bir nokta olduğunun altı her fırsatta çiziliyor.





Hijyenin önemi, son zamanlarda dünyayı etkisi altına alan domuz gribi ile bir kez daha net bir şekilde ortaya çıktı. Temizliğin üzerinde en çok durulması gereken bir nokta olduğunun altı her fırsatta çiziliyor. Hayatını hijyene adamış bir isim olan Ataman Özbey, temizliğin en doğru şeklinin su ile yapıldığına dikkat çekiyor.



Ataman Özbey, çalışma hayatına daha ilkokulun ilk sınıfında başlayan bir isim. Hayattaki sorunları fırsata dönüştüren biri. 7 yaşında geçirdiği bir trafik kazası sonucu kekeme kalıyor.



Çevresindekilerin alay etmemesi için derste konuşmuyor ve bundan dolayı sınıfta kalıyor. Aynı yıl gazete satarak çalışmaya hayatına adım atıyor.



O tarihten itibaren hem okuyor hem çalışıyor. Sonra bir tercih sonucu eczacılık fakültesini bitirip mesleğe atılıyor. 1990’lı yallardan itibaren hijyen alanında yoğunlaşıyor.



O tarihe kadar yalnız yurt dışından gelen ıslak mendili 1995’te Türkiye’de ilk kez üretiyor. Sonrasında bu alanda yaptığı yenilikler hep devam ediyor. Dünyada bir çok ilke imza atıyor.



Ataman Özbey, bir taraftan yenilikçi ürünleriyle öncülük yaparken bir yandan da bu şekilde birebir taklit edilerek önü kesilmeye çalışılıyor.



Bazan tasarladığı ürünleri, daha üretim aşamasına getirmeden sipariş aldığı oldu. İki yıl önce katıldığı uluslararası bir fuarda olduğu gibi...



Domuz gribi salgını ile hijyen konusu öne çıktı. Ancak, insanların bu yönelişini fırsat bilenler, kalite, hijyen ya da antibakteriyel özellik taşımayan ürünleri piyasaya sundu.



Domuz gribine karşı etkili ürünlerin kendilerininki de dahil bir çoğunda alkol bulunduğunu hatırlatan Ataman Özbay, alkolsüz bir ürünü piyasaya sürdüklerini açıkladı.



Uni Hijyen tesislerinde, 130 farklı ürün üretiliyor. Ataman Özbey, bunların hepsini özel ürünler olarak nitelendiriyor. İçlerinden birisi var ki torunun dünyaya gelmesi öncesinde başlayan çalışmalarla ortaya çıkıyor.



15 yılı aşkın süreden bu yana sektörde olan ve susuz temizliğin öncü ismi, aynı zamanda ciddi bir ihracatçı.


Kaynak:
Ekotrent.Com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder