15 Mayıs 2010 Cumartesi

Eşek Eti Skandalı

Adana'daki eşek eti skandalı öğrencileri sokağa döktü. Çukurova Üniversitesi'nin Yurt Kur'a bağlı yurdunda kalan öğrencileri, eşek eti yedirilmesini protesto ederken, için çok ilgin pankartlar açtılar...
Çukurova Üniversitesi'nin Yurt Kur'a bağlı Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencileri, eşek eti yedirilmesini protesto etti.



Üniversite yemekhanesi önünde eylem yapan öğrencilere formasyon için eylem yapan öğrenciler de destek verdi. İki grubun katıldığı eylemde Adana Eğitim-Sen Şube Başkanı Güven Boğa da yer aldı.



Yurdun ve hastanenin ihalesini alan özel şirketin at ve eşek eti yedirdiğinin ortaya çıktığına dikkat çeken üniversite öğrencisi Banu Akkoç, "Yurtta küçük odalara balık istifi gibi dolduruluyoruz. Kirli tuvalet ve banyolara mecbur bırakılıyoruz. Tuvaletleri temizletmek için bile özel şirketlerle anlaşma yapılıyor. Yurttaki kütüphaneler ve çalışma odaları birer birer yatakhaneye dönüştürüldü. Bunların hepsi daha fazla öğrenci daha fazla para için yapılıyor. Eşek eti yemişiz at eti yemişiz kimsenin umurunda değil bunlar. Yemekhanelerde bize eşek eti yedirmenizi kabul etmiyoruz." diye konuştu.



"Müşteri değil öğrenciyiz", "Yönetim istifa " şeklinde slogan atan öğrencilerin, daha sonra Rektör Alper Akınoğlu hakkında da 'Rektör istifa' demeleri dikkat çekti. Üniversite ise gün içerisinde de 'söz konusun eşek etinin Yurt Kur'a bağlı öğrenci yurdunda ve devlet hastanesinde yedirildiğine dikkat çekmişti.

Kaynak:
CİHAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder