15 Mayıs 2010 Cumartesi

Estetik Ameliyatlarına Ek Vergi Geliyor Mu ?

Sağlık reformu, ABD'de gündemin en ön sırasındaki yerini korurken, senatonun botoks ve liposakşın kullanımına yüzde 5'lik ayrı bir vergi getirme planı, tıp camiasında büyük yankı uyandırdı.
Sağlık reformu, Amerika Birleşik Devletlerinde gündemin en ön sırasındaki yerini korurken, senatonun botoks ve liposakşın kullanımına yüzde 5'lik ayrı bir vergi getirme planı, tıp camiasında büyük yankı uyandırdı.

Senato Çoğunluk Lideri ve Demokrat Parti Nevada senatörü Harry Reid'in açıkladığı ek verginin önümüzdeki on yıl içinde ülke ekonomisine 5 milyar dolar civarında katkı sağlaması bekleniyor.



Ülkedeki plastik cerrahlar, Senato'nun yüzde 5'lik vergi planını sert bir dille eleştirirken, cerrahlar özellikle ikinci dünya savaşından sonra dünyaya gelen; 'Baby Boomers' adıyla anılan ve genç görünmek için büyük paralar harcayan nüfus kesiminin de dolaylı olarak bu girişimden etkilendiğini savunuyor.



Sağlık reformu üzerine araştırmalar yapan Amerika'nın Geleceği Enstitüsü (America's Future Institute) adlı örgütün başkanı Diane Archer ise, botoks ve liposakşın'ın lüks tedaviler sınıfına girdiğini ve her lüks tercih gibi bu tercihe de ayrı bir vergi getirilmesi gerektiğini savundu.



Geçtiğimiz yıl ABD genelinde 12 milyon kozmetik işlem ve ameliyat yapılırken, plastik cerrahların toplam kazancının 10.3 milyar civarında olduğu kaydedildi.


Kaynak:
ANKA
Haber7.Com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder