15 Mayıs 2010 Cumartesi

Gogus Agrisi Sag ve Sol Goguste Agri

Göğüs Ağrısı, Sağ ve Sol Göğüste Ağrı

Göğüs ağrısı yapan önemli hastalıklar şunlardır.

a- Kas romatizması: Göğüs kaslarını etkileyen kas romatiz­ması her yaşta sık görülen ve kalp hastalıklarına bağlı ağrılarla karışabilen çoğu zamanda hastayı oldukça endişelendiren bir ra­hatsızlıktır. Sol veya sağ tarafta özellikle istirahatte gelen, stres, soğuk ve yorgunlukla artan kunt bazende bıçak saplanır gibi bir ağrı söz konusudur. Sol tarafta olunca hasta endişelenir. Eğer ai­lede birisi kalp hastalığı nedeniyle ölmüş ise hasta daha da kor­kar. Gece hasta kendini dinlemeye başlayınca ağrıları artar. Deği­şik doktorlara gider ancak yinede kalbinde bir şey olmadığına tam olarak inandırılamaz.


b- Kalp hastalıkları ve göğüs ağrı; Göğüs ağrısı yapan nedenler içinde ileri yaşlarda görülen önemli bir gruptur. Ağrı genellikle hasta bir iş yaparken ortaya çıkar. Şiddetli bir ağrı olup göğüs kemiği arkası­na yerleşir. Sol omuz ve kola yaydır. Çoğu zaman çekilen kalp fi-limleri ve grafikleri ile kesin tanı konulur. Ağrının istirahatte de-ğilde faaliyet halinde iken gelmesi kas romatizmasından ayırıcı çok önemli bir farkıdır.

c- Akciğer hastalıkları: Orta ve ileri yaşlarda akciğerlerde ge­lişebilen tümörler, akciğer iltihapları, akciğer veremi ve solunum yplları hastalıkları da göğüs ağrısı yapabilirler.

d- Safra kesesi hastalıkları, mide, oniki parmak barsağı has­talıkları ve pankreas hastalıkları da göğüs ağrısı ile hastayı heki­me getirebilir. Genellikle bazı eşlik eden belirtiler vardır.

e- Boyun kireçlenmeleri ve boyun fıtıkları da omuzlara ve bazende göğüse vurabilen ağrılara yol açabilirler.

f- Sinir iltihapları ve göğüste ağrı: Kaburgaların arasındaki sinirlerin iltihap­lanmaları sinir boyunca yayılan ağrı oluştururlar.

g- Sırt kemiklerinin kireçlenmesi, erimeleri ve tümörleri ile göğüs kemiklerinin şekil bozuklukları da ağrı nedeni olabilirler.

h- Tietze hastalığı: Nadir görülen bir hastalık olup göğüste Şişliklerle karakterizedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder