15 Mayıs 2010 Cumartesi

Hamilelere Domuz Gribi Aşısı Açıklaması

Hamilelere yapılan pandemik grip aşısı ile ilgili iddialar konusunda Sanofi Pasteur Medikal şirketi de bir açıklama yaptı: "Aşılar Fransa'da üretilmiş olup, ABD'de üretilen ve dağıtılan aşıdan değildir''
Sanofi Pasteur Medikal Direktörü Tamer Pehlivan, hamilelere yapılan pandemik grip aşısı ile ilgili iddialar konusunda, ''Hamilelerin aşılanması için Fransa'dan ülkemize ithal edilen aşılar Fransa'da üretilmiş olup, ABD'de üretilen ve dağıtılan aşıdan değildir'' dedi.
Pehlivan, ''Amerika Birleşik Devletleri'nde Sanofi Pasteur tarafından 6 ay-35 aylık çocukların aşılanması için üretilen 0.25 mililitre kendinden enjektörlü, 2009 yılı H1N1 aşısının güvenlik ile ilgili olmaksızın dört serisinin geri çekildiği'' haberleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı.
6-35 ay arası çocuklarda kullanılmak üzere özel olarak hazırlanan, sadece ABD'de üretilen ve bu ülkede dağıtılan dört seri aşının etken madde düzeyinin hafifçe düşük çıktığını bildiren Pehlivan, ilaç kurumları CDC ve FDA tarafından ''Bu durumun çocukların bağışıklanmasında ve hastalıktan korunmasında bir sorun oluşturmayacağı, tekrar aşılamaya gerek olmadığı, ayrıca aşılarda güvenlik açısından hiç bir sorun olmadığı''nın dile getirildiğini belirtti.
Bu aşıların Türkiye'de kullanımda olmadığını vurgulayan Pehlivan, ''Hamilelerin aşılanması için Fransa'dan ülkemize ithal edilen aşılar Fransa'da üretilmiş olup, ABD'de üretilen ve dağıtılan aşıdan değildir'' ifadesini kullandı.
Türkiye'de hamilelere yapılan aşıların etken madde içeriğinin Fransız Sağlık otoritesi ve Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi biyolojik kontrol laboratuvarlarında test edilerek etkinlik açısından uygun olduğunun saptandığını kaydeden Pehlivan, ''Hamilelerimizin bu konuda herhangi bir endişe duymasına gerek yoktur. Güvenle aşılanmaya devam edebilirler. Aşılanmaya devam etmeleri, hamilelerin pandemik grip açısından en büyük risk gruplarından birisi olması nedeniyle hayati öneme sahiptir'' uyarısını dile getirdi.

Kaynak:
Haber7.Com

AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder