14 Mayıs 2010 Cuma

Herşey Bir Tükürükte Saklı !

Genetik bilimi aşkın hizmetinde: Tükürük testiyle kişiler genetik açıdan uygunluğa göre eşleştiriliyor. Uzmanlar saçmalık diyor, yalnız insanlarsa umutlu!
Hedefi sadece ruh eşini değil, genetik eşini de bulmak olanlara iyi haber: Artık basit bir tükürük testiyle biyolojik uygunluğa göre eşleşmek mümkün. Gen testi yapan şirketler, aralarında iyi bir biyolojik uyum olan çiftlerin daha iyi bir seks hayatı, daha az aldatma, uzun süren aşklar ve daha sağlıklı çocuklara sahip olacağını öne sürüyor ve evlenmek isteyenleri teste davet ediyor.



DNA testleri yaparak çiftleri eşleştirme uygulamasını başlatan ilk internet sitelerinden olan Scientificmatch.com’un kurucusu Eric Holzle, “Kaç arkadaş bulma sitesi size çocuğunuzun daha ‘iyi’ olabileceğini vaat edebilir?” diye kışkırtıcı bir tanıtım lafıyla giriyor söze.



Maliyeti sadece 147 TL



Holzle, sitelerine üye olanların sayısını açıklamasa da, aynı uygulamayı yürüten GenePartner adlı İsviçreli firma, şu ana kadar 1000’i aşkın kişiye tükürük testini uyguladıklarını ve bu kişilerin arasından evlenenlerin de olduğunu söylüyor.



Sense2love.com adlı internet sitesi de, gelecek aydan itibaren ‘genetik eş’ testlerini 99 dolara (147 TL) uygulayacağını duyuruyor.



Tükürük testiyle en uygun eşi bulduklarını öne süren bu şirketler, farklı bağışıklık sistemi genlerine sahip olan insanların birbirlerini daha çekici bulduğu görüşünü esas alıyor. Ancak uzmanlar bu uygulamanın çok da önemsenmemesi gerektiği görüşünde.

İnsanlar arasındaki çekimin sadece genlere bakılarak açıklanamayacak derecede karmaşık olduğunu söyleyen Cleveland’daki Genel Genetik Merkezi’nin yöneticisi Dr. Rocio Moran’a göre bu uygulama bir saçmalık. Moran, söz konusu şirketlerin amacının sadece para kazanmak olduğu kanısında.



Tiryaki mi, çocuk ister mi?

Psikoloji profesorü Patrick Markey de, yapılan araştırmaların insanların bağışıklık sistemlerine göre değil, kişisel özellik ve fiziksel görünümlerine dikkat ederek evlendiğini gösterdiğini söylüyor.



‘Why He? Why Her?’ (Neden O?)kitabının yazarı antropolog Helen Fisher da kişilerin şişman olması, sigara içmesi, çocuk istemesi gibi başka başka birçok faktörün bile biyolojik uyumu çoğu zaman geri plana attığını belirtiyor.



Ancak bu uzman görüşlerine rağmen ‘genetik eş’ vaat eden sitelere rağbet hayli fazla. 57 yaşındaki bilgisayar programcısı Chris Moyer, uygulamayı denemeyi düşünenlerden. Altı arkadaş bulma sitesine üye olan Moyer, “Şu ana kadar hiçbiri işe yaramadı, bunun işe yarayıp yaramayacağını çok merak ediyorum” diye konuşuyor.

Kaynak:
(radikal)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder