14 Mayıs 2010 Cuma

İlaçlar Ucuzluyor Mu ?

Türk Eczacılar Birliği, yürürlüğe girecek olan İlaç Fiyatları Kararnamesi'ndeki değişiklikleri protesto etmek için yarın kepenk kapatacak. Türkiye'de binlerce eczane aynı gün vatandaşlara ilaç satmayacak.
Vatandaşlar, ilaçlarını nöbetçi eczanelerden karşılayabilecek. Türkiye genelinde faaliyet gösteren 24 binin üzerinde eczane bulunuyor.



12. Bölge Kayseri Eczacılar Odası Başkanı Ahmet Özçavuşoğlu, oda binasında yaptığı toplantıda eczanelere ve halkın sağlığına esas darbeyi 4 Aralık'ta başlayacak olan uygulamaların vuracağını söyledi. Özçavuşoğlu, 4 Aralık'ta mali tedbirlerin başlayacağını ve bunun bedelini hastanın ve eczacının sırtına yıkılacağını belirterek, ilk etapta 3 bin, yılsonuna kadar 7 bin eczanenin kapısına kilit vurulacağını ileri sürdü. Eczanelerin kapanmasıyla onlarca kişinin işsiz kalacağını belirten Özçavuşoğlu, sağlık sistemine yapılan saldırıların durdurulmaması halinde bunun arkasının geleceğini savundu. Özçavuşoğlu, "Bizler hep çözümden yana olduk. Tüm olumlu tutumumuza rağmen taleplerimiz hep ötelendi ve sesimize kulak verilmedi." dedi. Eczacıları yok etmek isteyenlere daha fazla boyun eğmeyeceklerini kaydeden Özçavuşoğlu şunları söyledi:



"Bugün içinde bulunduğumuz durum bizleri kapanma noktasına getirenlerin ve her şeyden önemlisi sağlık alanını ekonominin insafına terk edenlerin ayıbıdır. Hastalarımızı mağdur etmek amacında değiliz, Bunun için de özel önlemler alınacak nöbetçi eczanelerin sayılarını artıracağız. Ayrıca hep beraber mücadele verdiğimiz domuz gribi salgınına karşı kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Bu kapatma bir uyarı mahiyetindedir. Bir yıl sonra meslektaşlarımızın üçte birini kaybedecek bir melsek örgütünün uyarısıdır. Bu bakımdan 4 Aralık önümüzdeki dönemin ilk günüdür. Bundan sonra yaşanacak durumun provasıdır. Belki ancak o zaman eczanelerin üçte birinin kapanmasının sağlık hizmetinde ne büyük bir kesintiye yol açacağını anlatabiliriz. Bizler, emeğimizle, mesleğimizle, çocuklarımızın geleceğiyle, çalışanlarımızın ekmeğiyle, hastalarımızın sağlığıyla oynanmasına seyirci kalmayacağız."



Ahmet Özçavuşoğlu, 4 Aralık tarihinde eczanelerin uyarı niteliğinde bir günlük kapanma eylemine karşı vatandaşları da uyardı. Vatandaşların 4 Aralık gününe kadar ilaçlarını eczanelerden temin etmesini isteyen Özçavuşoğlu, nöbetçi eczanelerde istenilen ilaçların bulanamayacağını da belirterek, Kayseri'de 320 eczanenin kapısına kilit vuracağını sözlerine ekledi.

Kaynak:
CİHAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder