15 Mayıs 2010 Cumartesi

İstanbulda h1n1 Virusu Sayısı Artıyor

İstanbul Valisi Muammer Güler, son 10 günde 28 okulda 63 öğrencide H1N1 virüsüne rastlandı. Güler, ilave bir tedbir gerekirse alacaklarını sözlerine ekledi.
Güler, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Eğitim Programı'nın Sütlüce Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



Manisa'da ''domuz gribi'' nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilen öğrencinin İstanbul'dan gittiği iddiası sorulan Güler, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi laboratuvarında yapılan testler sonucu bu ölümün H1N1 virüsüne bağlı olmadığının ortaya çıktığını belirterek, hekimlerin, ''Bu ölümün bir akciğer enfeksiyonuna tabi bir durum olduğunu'' açıkladığını hatırlattı.



Güler, yine de domuz gribine karşı tedbir almaya devam ettiklerini, okullarda tatil sürecinde de temizlik çalışmalarının devam edeceğini belirterek, ''Son 10 günde 28 okulda 63 öğrencide H1N1 virüsüne rastlandı'' dedi.



Durumun sürekli izlendiğini ve İstanbul'a 60 bin 500 doz domuz gribi aşısının geldiğini belirten Güler, aşının öncelikle sağlık personeli gibi risk gruplarına uygulanacağını, kasım ayı sonunda da okullarda uygulanacağını, ancak bunun daha da öne çekilebileceğini kaydetti.



Muammer Güler, okullardaki öğrencilerin devamsızlık durumlarının şu anda yüzde 5, yüzde 6 gibi tolere edilebilir bir rakam olduğunu dile getirerek, ilave bir tedbir gerekirse alacaklarını sözlerine ekledi.



AA
Kaynak:
Haber7.Com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder