14 Mayıs 2010 Cuma

Sigara İçenlere Kötü Haber !

'Dumansız Hava' sahası uygulaması ile rahat rahat sigara içememekten şikayetçi olan tiryakilere bir şok da Yeşilay'dan geldi. Dernek kamu kurumlarında işe alınacak kişilerde sigara içmeyenlerin tercih edilmesini istedi.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu, kamu kurumlarında işe alınacak kişilerde sigara içmeyenlerin tercih edilmesini istedi.

20 Kasım Dünya Sigara Bırakma günü dolayısıyla, "Bir sigara da sen bıraktır" sloganıyla kampanya başlattıklarını belirten Prof. Dr. Balcıoğlu, "İş için kurumlara başvuran eşit seviyedeki adaylardan, sigara kullanmayanlara öncelik tanınmasını teklif ediyoruz.
Ruh ve beden sağlığı yerinde olan, zararlı alışkanlıkları bulunmayanların çalıştığı kurumların daha yüksek kalite ve verimle iş ürettiği, hem zaman kaybının önlendiği hem de ekonomik kayıpların asgariye indiğini görüyoruz." dedi. Kampanyaya ilgiyi arttırmak için gerekirse reklam yapabileceklerinin altını çizen Balcıoğlu, "Kampanyanın yaygınlaşması halinde, sigaraya meyilli lise ve üniversite gençliği, ileride iş bulmakta zorlanacağı hissine kapılarak uzak duracaktır." şeklinde konuştu.
Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Mustafa Necati Özfatura da sigara yasağının kapsamının genişletilmesinin etkisini gösterdiğini vurguladı. Özfatura, "Geçen temmuz ayındaki sigara satışları, hazirana göre 89 milyon 478 bin paket azaldı. Bu sürede, sigara satın almak için harcanan paradan da 225 milyon dolar tasarruf edildi." dedi.
Kaynak:
CİHAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder