15 Mayıs 2010 Cumartesi

Üniversiteliler Domuz Gribi Aşısı Vurulacakmı ?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversiteli öğrencilerin aşılanması için Sağlık Bakanlığından talepte bulunacaklarını açıkladı. Özcan, üniversitelerde tatilin söz konusu olup olmadığına da açıklık getirdi.

'BUGÜN SAĞLIK BAKANLIĞINA BİR YAZI YAZACAĞIZ, 'EĞER BİR ŞEY OLURSA ÖĞRENCİLERİ AŞILAMAYA HAZIR OLUN' DİYE''
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ''domuz gribi'' ile ilgili alınan önlemler kapsamında üniversiteli öğrencilerin aşılanması için Sağlık Bakanlığına bir yazı yazarak ''Eğer bir şey olursa öğrencileri aşılamaya hazır olun'' diyeceklerini bildirdi.



Özcan, Gazi Üniversitesi Konser Salonunda düzenlenen ''Türkiye Bilinçli Gençler Projesi''nin tanıtımına katıldı.



Toplantıda yaptığı konuşmada, ''çok hasta olduğunu, şu anda evinde dinlenmesi gerektiğini, ancak toplantıya verdiği önem nedeniyle katıldığını'' vurgulayan Özcan, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.



Prof. Dr. Özcan, ''Ankara'da okulların 1 hafta tatil edildiğinin anımsatılarak, üniversitelerin de tatil olup olmayacağının sorulması'' üzerine, şunları kaydetti:



''Bugün Sağlık Bakanlığına bir yazı yazacağız, 'eğer bir şey olursa öğrencileri aşılamaya hazır olun' diye. Üniversite öğrencileri kendilerini küçük öğrencilerden daha iyi korudukları için çok panik halinde olmamamız lazım. Birazcık sakin olalım. Çünkü bizim paniğimiz diğer insanları da etkiliyor, halkı da etkiliyoruz böyle yaparak. Bu işi fazla da büyütmeyelim. Ama görüldüğü zaman da tedbirimiz olsun. Biz bugün internet sayfamıza da bir şeyler koyacağız. Arkadaşlarımızın alacakları tedbirlerle ilgili, Sağlık Bakanlığına da bir yazı yazacağız.''



Yusuf Ziya Özcan, ''okulların dezenfekte edileceği hatırlatılarak üniversitelerde ne gibi tedbirler alınacağının sorulmasına'' karşılık, ''Öyle olmuyor biliyorsunuz, temizlenmesi diye bir şey söz konusu değil. Bir başkasından size tekrar geçiyor'' dedi.



Sağlık Bakanlığına yazacakları yazının içeriğine ilişkin soruya Özcan, ''(Aşılamaya hazır olun) diyeceğiz. Bizim böyle bir talebimiz olduğunu ben zaten 2-3 defa Sağlık Bakanımıza söyledim. (Ne zaman isterseniz) dedi. Şimdi de resmi yazı yazacağız'' yanıtını verdi.



Özcan, ''Aşı mı talep edeceksiniz?'' sorusu üzerine, ''Tabi, tabi. 3 milyon üniversite öğrencisi var...'' diye konuştu.



''Üniversiteler tatil olmayacak mı?'' sorusu üzerine Özcan, ''Hayır. Öyle bir şey yok'' dedi.



Bir gazetecinin, rahatsızlığıyla ilgili ''Sizinki de gribal bir enfeksiyon galiba'' sözleri üzerine Özcan, ''O gripten değil, ama son günlerde çok yoruldum o yüzden metabolizma zayıf düştü'' dedi.



Bilkent BUPS İlköğretim Okuluna devam eden küçük oğlunun durumunun sorulması üzerine de Özcan, ''Oğlumda da bir şey yok, ona geçmedi'' diye konuştu.



GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRÜ AKGÜL: DOMUZ GRİBİ NEDENİYLE SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN BİZE GELEN BİR UYARI YOK

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, ''Domuz gribi nedeniyle Sağlık Bakanlığı'ndan bize gelen bir uyarı yok'' dedi.
Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genel müdürlük olarak sürekli Sağlık Bakanlığı ile yazışma halinde olduklarını belirterek, ''Şu an için bize bakanlıktan herhangi bir uyarı gelmedi. Panik yaratacak bir ortama gerek olmadığını düşünüyoruz. Devletin kurumları, bu konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Kendi kendimize durumdan vazife çıkaracak değiliz. Devam eden yazışmalarımızda bakanlıktan bize bir talimat gelirse, bunu yerine getiririz'' diye konuştu.

Genel müdür Akgül, bu nedenle spor faaliyetlerinin planlandığı gibi devam ettiğini kaydetti.

AA
Kaynak:
HABER7.Com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder