14 Mayıs 2010 Cuma

Balık Tüketimi Artıyor

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte sofralardan eksik olmayan balık, et fiyatlarının yüksek olması sebebiyle tercih sıralamasında ilk sırayı aldı. Balık özellikle kilo problemi ve kalp sorunu olanların ilk tercihi oldu..
Bartın'da 1 kilogram kıyma 19 ile 20 TL'ye satılırken, alım gücü düşük olan vatandaşlar balığı tercih ediyor. Birçok vitamine sahip olan balık, et ve kıyma fiyatlarının artması üzerine daha da değer kazandı.



Balıkçılar vatandaşın sağlık açısından genellikle balığı tercih ettiğini söyledi. Özellikle kalp hastaları ile aşırı kilo problemi olan vatandaşların balığı tercih ettiğini belirten balıkçılar, "Vejetaryenler ve sağlık yönünden sıkıntısı olanlar balığı tercih ediyor. Son zamanlarda Bartın'da et ve et ürünlerinden çok balık tercih ediliyor. Tercihlerde sadece sağlık problemleri ön planda değil, alım gücü de çok önemli. Et ve et ürünleri alamayan vatandaşlar da balığı tercih ediliyor" dedi.



Balık satışlarındaki hareketlilik balık satıcılarını da memnun ederken, kasaplar da yeterli et tüketilmemesinden ve tüketilen az miktarda etin de marketler kanalıyla alınmasından şikayet ediyor.


Kaynak:
Haber7.Com
İHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder