15 Mayıs 2010 Cumartesi

Erken Bosalmaya Cozum ve Masturbasyon

Mastürbasyon ve Erken Boşalma İlişkisi

Erken Boşalmaya Çözüm

Erkekler ergenlik döneminde hormonların etkisiyle çok istekli olurlar. Bu çağlarda, uygunsuz ortamlarda hemen sertleşip, bir an önce zevke ulaşmak için yapılan mastürbasyonlar erken boşalma oluşumunda önemli bir etkendir. Bu mastürbasyonlar, erkeğe erken boşalma alışkanlığı ka­zandırır. Bedenin biyolojik saatini erken boşalmaya prog­ramlar. Erken boşalma öğrenilmiş bir alışkanlık halini alır.


Bunun tersi bir durumda ise, yani erkek mastürbasyon yaparken boşalacağı anda durup, bir süre geçtikten sonra tekrar başlayarak, boşalma anı yaklaştığında tekrar durarak yapılan egzersizler ise erkeğe geç ve istediği zamanda bo­şalmayı öğretir.

Bazı durumlarda aşırı mastürbasyon penisin derisini hassaslaştırmış olabilir. Bu da erken boşalmaya sebep olabilir.

Kitabın ileriki bölümlerinde anlatacağımız teknik ve yöntemlerin bir çoğunda mastürbasyon egzersizleri vardır. Bu egzersizlerin amacı erkeğe geç boşalma alışkanlığı ka­zandırmaktır.
Erken boşalmayı sürdüren faktörler

Erken boşalmayı sürdüren faktörler vardır. Bu faktörle­ri ortadan kaldıran veya azaltan erkek, boşalma teknikleri­nin olumlu sonuçlarını daha kolay ve hızlı alacaktır. Erken boşalmayı sürdüren temel faktörler şunlardır.

1- Sorunun çözümüyle ilgili yanlış uygulamalar,
2- Eşin olumsuz tepkileri,

3- Devamlı stres altındaki bir işte veya ortamda bu­lunma,

4- Bilinç altı öğretileri (ben erken boşalırım yargısı)
Bu nedenlerin her biri için farklı çözüm yolları mevcut­tur. Erken boşalma tedavi teknik ve egzersizlerini bu fak törleri göz önünde bulundurarak yapmanızı tavsiye edi­yoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder