15 Mayıs 2010 Cumartesi

Kadir Topbaş'tan Tek Anten Müjdesi

Çamlıca tepesindeki ve Kınalı Adası'ndaki antenleri tarihe karıştıracak olan 'Çamlıca Ortak Anten Kulesi' yapımına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde protokol imzalandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ulaştırma Bakanlığı ile ''Çamlıca Ortak Anten Kulesi'' yapılmasına ilişkin protokolü imzaladıklarını belirterek, ''Bu protokolün İstanbul için çok güzellikler getireceğine inanıyorum'' dedi.



Topbaş, Atatürk Havalimanı'nda konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bugün İstanbul için çok önemli bir protokole imza koyduklarını ifade ederek, ''Bu protokolün İstanbul için çok güzellikler getireceğine inanıyorum. İstanbul için çok büyük kirlilik arz eden Çamlıca Tepesi'ndeki ve Kınalı Adası'ndaki antenler, bundan böyle tarihe karışacak. Çünkü bu antenler çirkin görüntüleriyle İstanbul'a yakışmıyorlardı. Ayrıca, sağlık açısından ve psikolojik olarak Çamlıca'da insanlarımız bu antenlerden rahatsızdı'' diye konuştu.



Yapılacak ortak antenin, tüm antenleri toplayıp dijital yayına geçiş sürecinde önemli bir hizmet vereceğini de ifade eden Topbaş, şunları kaydetti:



''İstanbul için bir sembol olacak televizyon kulesinin ilk adımını attık. Yaptığımız protokol çerçevesinde, birinci aşamada bu antenin projelendirilmesi için uluslararası ve yerel ölçekte katılımcıların yer alacağı bir yarışma gerçekleştirilecek. Ortaya çıkacak ilk üç projeden hangisinin tercih edileceğinin belirlenmesi için İstanbullulara müracaat etmeyi düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyemize ait 14 bin metrekarelik alan üzerine bu sistem kurulacak. Biz Bakanlığa bu alanı verdikten sonra Bakanlık da yap-işlet olarak bunu verecek. Zorunlu olarak bütün televizyon antenleri burada bulunacak.''



Topbaş, İstanbul için sembol nitelik taşıyacak bir anten kulesinin Çamlıca'ya konulmasının İstanbul'a güzellik getireceğini vurgulayarak, ''Çirkinlik yaratan bu antenleri buradan kaldıracağız. Sağlığı tehdit eden, psikolojik etkisi olan bu çirkinliğin yok edilmesi için atılan bu adım, İstanbul'a hayırlı olsun'' diye konuştu.



2014-2016 yılları arasında Türkiye'de tamamen dijital yayına geçileceğini de hatırlatan Topbaş, ''Bunun ilk adımı İstanbul'dan başlamış oldu'' dedi.



Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Topbaş, ''Son üç proje halka mı sunulacak?'' sorusu üzerine, ''Vapurların seçiminde uyguladığımız sisteme benzer bir sistemi bunda da düşünüyoruz. Ulusal ve uluslararası ölçekte yapacağımız proje yarışmasında öne çıkacak ilk üç projenin değerlendirmesini İstanbul halkının yapmasını istiyoruz. Hangisi beğenilirse o proje uygulanacak'' şeklinde konuştu.



''TRT'nin vericisi de kaldırılacak mı?'' sorusu üzerine Topbaş, ''Oradaki tüm antenler ve çirkinliklerin ortadan kaldırılacağı bir sistem çalışmasına girdik. İlgili Bakanlık hepsini tek bir antende toplama kararı aldı. Bu da İstanbul adına çok sevindirici. Kınalı Ada'daki sıkıntılar ve bölge insanlarının tedirginliği de ortadan kalkacak. Geçmiş dönemdeki teknolojilere göre yapılmış çirkin demir yığınları ortadan kalkmış olacak ve bir güzellik İstanbul'a kazandırılmış olacak'' dedi.


Kaynak:
AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder