15 Mayıs 2010 Cumartesi

Sakaryada Kanser Taraması

Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) tarafından üç mahallede kanser taraması yapılıyor.
Hastane tarafından araçla evlerinden alınan kişiler, taramanın ardından yeniden evlerine bırakılıyor.
Hastane başhekimi Hasan Fevzi Katıöz, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın kanserle mücadele konusunda erken tanı için sağlık taraması başlattığını, önce 17 ilde yapılan taramaların bütün illere yayıldığını belirtti. Sakarya'da da üç mahallede kanser tarama çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Katıöz, Kurtuluş, Kemalpaşa, Kazımpaşa'dan ev tespit fişleri yardımıyla kanser risk grubuna giren kişilerin belirlendiğini ve bu doğrultuda taramaların sürdüğünü kaydetti.



Yaklaşık 8 ayda bin 870 kişinin kanser taramasından geçirildiğini dile getiren Katıöz, taramalar sonucunda 7 kadında meme kanserini erken tespit ettiklerini vurguladı. Kanserde erken teşhisin çok önemli ve hayat kurtardığını vurgulayan Katıöz şu bilgileri verdi: "Ev tespit fişleri yardımıyla kanser taramasından geçecek yaş gruplarına göre kadın ve erkeklerin evlerine bilgilendirici yazı ve davet gönderiyoruz. Evlerinden araçla alıp taraması yapıldıktan sonra yeniden evlerine bırakıyoruz. 50-69 yaş arası kadınlara meme kanseri taraması, 20 yaşın üzerindeki bütün kadınların meme muayenesi yapılıyor. Yine 35-65 yaş arası kadınları da rahim ağzı ve kalın bağırsak taramasından geçiriyoruz. 50-70 yaş arasındaki erkeklere de prostat ve kalın bağırsak taraması uygulanıyor."
Katıöz, sadece kanser taraması yapmadıklarını, halkı kanserden korunma yolları konusunda da bilinçlendirdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynaklar:
CİHAN
Haber7.Com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder